LG:n toisen sukupolven Watch Urbane -älykello sisältää 4G-yhteyden

01.10.2015 09:40 | Juha Kokkonen

LG

V10-älypuhelimen rinnalla LG julkisti tänään myös uuden toisen sukupolven Watch Urbane -älykellon, joka kantaa virallisesti 2nd Edition -lisänimeä. Edeltäjäänsä sulavammin muotoiltu pyöreänäyttöinen kello on markkinoiden ensimmäinen 4G-yhteydellä varustettu Android Wear -laite, joka mahdollistaa mm. puhelut suoraan kelloon sekä itsenäisen toiminnan ilman puhelinta.

Teräskuorinen ja läpimitaltaan 44,5 mm kokoinen (paksuus 14,2 mm) laite on muotoiltu perinteisen kellon näköiseksi ja sen rakenne on IP67-suojattu. Kellon ranneke on hypoallergeenista TPSiV-elastomeeria, joka ei valitettavasti ole vaihdettavissa, sillä hihnan sisään on integroitu osa kellon rautapuolen toiminnoista. Laitteen oikeasta kyljestä löytyy kolme painiketta, joihin käyttäjä voi määritellä omia pikatoimintojaan.

LG

Watch Urbane 2nd Editionin pyöreä P-OLED-näyttö on kooltaan 1,38 tuumaa ja tarkkuudeltaan 480×480 pikseliä, joka takaa korkean 348 PPI pikselitiheyden. Teknisiin ominaisuuksiin lukeutuu lisäksi Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri, 768 Mt LPDDR3 RAM-muistia, neljä gigatavua eMMC-tallennustilaa, 4G-, 3G-, WiFi- ja Bluetooth-yhteydet, GPS, kiihtyvyysanturi, gyrometri, kompassi, barometri sekä sykemittari. Laitteen sisäinen LG Chemin valmistama akku on kuusikulmainen ja siksi sen kapasiteetista on saatu poikkeuksellisen korkea 570 mAh. Yhteensopivuus luvataan Android- ja iOS-puhelimille.

LG Watch Urbane 2nd Edition tulee ensimmäiseksi saataville Koreassa sekä Yhdysvalloissa. Hinnoittelusta tai saatavuudesta muualla maailmassa ei ole vielä tarkempaa tietoa. Hihnan värivaihtoehtoja on neljä: Space Black, Opal Blue, Luxe White ja Signature Brown.

LG:n julkaisutiedote

YouTube, LG Watch Urbane 2nd edition : Official Product Video