UUSIMMAT

OnePlus julkaisi OxygenOS-käyttöjärjestelmän

05.04.2015 21:50 | Petrus Laine | 6

Uutisoimme aiemmin OnePlussan OxygenOS-käyttöjärjestelmän myöhästymisestä. Tuolloin yhtiö lupasi käyttöjärjestelmän julkaisun tapahtuvan vielä maaliskuun puolella, mutta lopulta julkaisu venyi kuluvan kuun puolelle. OxygenOS perustuu Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmään, mutta on erikseen siitä optimoitu forkki nimenomaan OnePlus One -puhelimelle.

OnePlussan mukaan OxygenOS antaa yhtiölle mahdollisuuden toimittaa käyttäjilleen nopeampia ja merkittävämpiä päivityksiä kuin suoraan Android-päivityksiin luottamalla. Yhtiön mukaan OxygenOS:ssä on keskitytty suorituskyvyn ja akkukeston optimointiin ja ylimääräisten ominaisuuksien karsimiseen. OnePlus kertoi lisäksi, että he ovat olleet tarkkoja miettiessään käyttöjärjestelmään lisättäviä ominaisuuksia pitääkseen huolta, ettei niitä lisätä vain itse ominaisuuksien lisäämisen ja niillä muista erottautumisen vuoksi. Blogipostauksessa yhtiö painottaa vielä, että kyseessä on vasta ensimmäinen julkaisu, joka mahdollistaa käyttäjien mielipiteiden ja kokemusten ottamisen mukaan käyttöjärjestelmän kehitykseen.

OnePlus Blog, OxygenOS is Here

OnePlus, OxygenOS

Keskustelu

No niin! Oli jo aikakin!

Nyt vain odottelemaan että ilmestyy toi päivitys tuonne onlineen (OTA). Tai sitten jos päivittäis vasta kun on ensin lueskellut muiden käyttäjien kokemuksia.

Toisaalta tää CM11S ollut ihan passeli myös, mutta päivitys uudempaan kannattaa vasta jos oikeasti muuttaa käyttistä kepeämmäksi karsimalla turhat liikkuvat osat pois.

Tästähän ei tosiaan mitään OTA:a ole tulossa. Tämänhetkinen OxygenOS on ihan täysi vitsi olemattomilla ominaisuuksillaan. Täysi floppi.

Jahas. Nyt on rahoitettu oman paskeen kehitys myymällä puhelinta CyanogenModilla. Kun se on tarpeeksi valmis, voi lopettaa CM-päivitysten tekemisen ja pakottaa käyttäjät oman tuotoksen alle.

Ihan hyvä business-suunnitelma rahanteon kannalta, mutta normaalikäyttäjää taas viedään kuin pässiä narussa.

Helvetisti ongelmia tuossa Lollipopissa mitä lukenut käyttäjien kommentteja ja omilla laitteilla kanssa (Nexus 7), en oo kyllä ihan heti päivittämässä puhelimeen.. vituttaa.

Muropaketin uusimmat