UUSIMMAT

OnePlus kerää käyttäjistään valtavan määrän tietoa

12.10.2017 12:38 | Muropaketin toimitus

OnePlusin käyttämä OxygenOS-käyttöjärjestelmä kerää käyttäjistään valtavan määrän tietoa. Pahinta on, että tietoja ei edes yritetä anonymisoida, vaan ne yhdistetään laitteen sarjanumeroon.

Tietoturvatutkija Chris Mooren mukaan OnePlus-älypuhelimissa käytetty OxygenOS-käyttöjärjestelmä kerää käyttäjistään valtavan määrän dataa. Data sisältää tietoja muun muassa käytetyistä sovelluksista, WiFi-verkoista sekä siitä, kuinka usein puhelin käynnistetään uudelleen.

Käyttäjien tietojen kerääminen on nykyään melko tavanomaista, mutta OnePlus ei edes yritä anonymisoda kerättyjä tietoja. Kaikki puhelimesta ja sen käytöstä kerätyt tiedot yhdistetään nimittäin laitteen sarjanumeroon, jolla ne voidaan yhdistää takaisin laitteen käyttäjään.

OnePlus-yhtiön mukaan tietojen keruun tavoitteena on parantaa ja helpottaa käyttäjien käyttökokemuksia. Mikäli omia käyttökokemuksiaan ei halua jakaa, voi tietojen keruun kieltää OxygenOS:n lisäasetuksista  poistamalla täpän kohdasta ”Liity käyttäjäkokemusohjelmaan”. Lisäksi käyttäjät voivat halutessaan poistaa OnePlus Device Managerin ADB:n avulla komennolla ”pm uninstall -k –user 0 pkg”. Device Managerin poistaminen saattaa kuitenkin vaikuttaa älypuhelimen peruskäytettävyyteen.