UUSIMMAT

Raskaasti epäonnistuneen Essential Phonen taru päättymässä? – Andy Rubin harkitsee yhtiön myymistä

27.05.2018 20:38 | Muropaketin toimitus

Androidin kehittäjänä tunnetuksi tulleen Andy Rubinin tarina puhelinmarkkinoilla näyttää tulevan toistaiseksi päätökseen. Seuraavan Essential Phone -puhelinmallin kehitystyö on lopetettu, ja Rubin suunnittelee yhtiön myyntiä. Yhtiö jatkaa kuitenkin edelleen kodin älylaiteratkaisuiden parissa.

Kehittelyn peruuttaminen ei ole ihme, sillä tietojen mukaan ensimmäinen Essential Phone myi tähän mennessä vain 150 tuhatta kappaletta. Huonosti sujunutta myyntiä yritettiin monesti paikata tarjouskampanjoilla, ja puhelimen hinta onkin nyt painettu neljäänsataan dollariin. Essential Phonen ongelmia olivat ainakin heikko kamera, alkuun kallis 699 dollarin hinta ja ongelmat kosketusnäytön käytössä ja puheluiden soittamisessa.

Uuden puhelinmallin kehitystyössä olleet työntekijät siirtyivät älylaitteiden kehitykseen. Monet työntekijät tosin ovat jättäneet yhtiön, kun puhelinmalli epäonnistui.

Yhtiötä myymään on palkattu Credit Suisse Group. Kiinnostuneita ostajia on ainakin Bloombergin mukaan ilmaantunut. Myynnissä uusi omistaja ottaa todennäköisesti haltuun koko yhtiön, sen työntekijät, immateriaalioikeudet ja jo julkaistut tuotteet.

Essential saattaa vielä ilmestyä puhelinmarkkinoille toista kautta. Se on tietojen mukaan käynyt keskustelua siitä, että sen yhteistyökumppani Foxconn ottaisi vastuun puhelinmallin kehityksestä, jota myytäisiin Essential-brändin alla.

Näyttää siltä, että yhtiöön sijoitetut noin 300 miljoonaa dollaria (256 miljoonaa euroa), joista ainakin 100 miljoonaa (85 miljoonaa euroa) investoitiin tuotetekehitykseen, ovat toistaiseksi valuneet hukkaan. Puhelimen ja muiden Essential-tuotteiden taustalla oleva Playground Global arvotettiin vielä vuosi sitten noin miljardiin dollariin (853 miljoonaa euroa).

Muropaketin uusimmat