Uusimmat

Samsung mukaan Kiinan markkinoiden RAM-muistikisailuun – Galaxy C9 Pro 6 Gt:n muistilla julki

26.10.2016 08:37 Juha Kokkonen

samsung-galaxy-c9-pro-241016

Kiinan markkinat ovat jo useamman vuoden ajan poikenneet länsimaisista markkinoista siinä, että älypuhelimien tekniset ominaisuudet ovat poikkeuksellisen korostuneessa asemassa laitteiden markkinoinnissa. Prosessoriytimien ja RAM-muistin määrä on ajanut monin paikoin käytännön ominaisuuksien edelle.

Tämä suuntaus näkyy myös suurien puhelinvalmistajien Kiinan markkinoille suunnatuissa malleissa, kuten Samsungin nyt julkaisemassa Galaxy C9 Pro -mallissa. Kiinassa julkaistussa mallissa on nimittäin muhkeat kuusi gigatavua RAM-muistia muutaman kiinalaisvalmistajan huippumallien tapaan.

Laitteen rautapuolelta löytyy lisäksi kuuden tuuman Full HD -näyttö, kahdeksanytiminen Snapdragon 653 -järjestelmäpiiri, LTE-yhteydet, NFC, kaksi SIM-korttipaikkaa, 16 megapikselin etu- ja takakamerat f1.9-aukkosuhteen objektiiveilla sekä 4000 mAh akku.

Galaxy C9 Pro on ennakkotilattavissa Kiinassa 3199 yuanin, eli noin 435 euron hintaan, ja sen toimitukset alkavat marraskuun 11. päivä. Laitteen saapuminen Suomen markkinoille on epätodennäköistä, mutta halukkaat voivat toki tilata sen Kiinasta epävirallisia myyntikanavia pitkin.