UUSIMMAT

Samsungilta virallinen varoitus Note 7:stä – käyttäjiä pyydetään lopettamaan myös uuden erän puhelimien käyttö

11.10.2016 10:22 | Juha Kokkonen

ifa-samsunglogo

Samsung on vihdoin tänään julkaissut virallisen tiedotteen Note 7:n uuden tuotantoerän puhelimia riivaviin ongelmiin liittyen. Tiedotteessa yritys kertoo ohjeistavansa operaattoreita ja jälleenmyyjiä keskeyttämään kaikkien Note 7 -puhelimien myynnin sekä kuluttajia lopettamaan laitteiden käytön.

Samsung kertoo tiedotteessa työskentelevänsä asiaankuuluvien viranomaisten kanssa viimeaikaisten Note 7 -onnettomuuksien selvittämiseksi. Koska kuluttajien turvallisuus on Samsungin mukaan etusijalla, on yritys päätynyt edellä mainittuihin toimenpiteisiin. Samsung toteaa tiedotteessa, että se tekee kaikki tarvittavat toimenpiteet tilanteen ratkaisemiseksi.

Sekä vanhasta että uudesta erästä peräisin olevien Galaxy Note 7 -puhelimien käyttäjiä neuvotaan sammuttamaan laite ja lopettamaan sen käyttö. Samsung kehoittaa kuluttajia hyödyntämään tarjolla olevia laitteen palautus ja vaihtomahdollisuuksia.

Ensimmäiset raportit uuden tuotantoerän Note 7 -puhelimien syttymis- ja räjähdystapauksista tulivat julkisuuteen viime viikolla ja Samsungin on jo kritisoitu reagoineen liian hitaasti ja välinpitämättömästi kuluttajien terveyteen kohdistuvaan vaaraan. Ongelma ei onneksi koske suomalaisia kuluttajia, sillä Note 7 ei ole vielä ehtinyt myyntiin pohjoismaisilla markkinoilla.