UUSIMMAT

Samsungin uusi Bio-Processor paketoi monia terveyssensoreita yksiin kuoriin

31.12.2015 14:05 | Petrus Laine

20151231samsungbio

Samsung on esitellyt piirin, jota se kuvailee maailman ensimmäiseksi älykkääksi biosensoriksi. Samsung Bio-Processor on suunnattu etenkin fitness- ja terveyslaitteisiin, mutta sen voisi kuvitella nousevan nopeasti osaksi erilaisia älykelloja ja -rannekkeita.

Samsungin mukaan yksi Bio-Processorin suurimmista eduista on sen koko. Piirin kehutaan olevan kooltaan vain noin neljänneksen verrattuna erillisiin piireihin, joiden toiminnallisuuden se korvaa. Piirin sisältä löytyy MCU-mikrokontrolleri, virranhallintayksikkö, digitaalinen signaaliprosessori ja eFlash-muistia, sekä viisi AFE:a (Analog Front End). AFE:t kattavat bio-elektronisen impedanssimittauksen, PPG:n eli fotopletysmografian, ECG:n eli sydänsähkökäyrän, ihon lämpömittauksen ja EDA-mittauksen (electrodermal activity). Käytännössä piirin avulla voidaan Samsungin mukaan mitata vartalon rasvaprosentti, luurankolihasten massa, sydämen syke ja rytmi, ihon lämpötila ja stressin taso.

Samsung on luonut tuotteiden kehittämisen nopeuttamiseksi useita erilaisia referenssialustoja, jotka hyödyntävät uutta Bio-Processoria.

Samsung, Lehdistötiedote