UUSIMMAT

Sonera: Asiakkaille ”karanneet” Galaxy S7 -puhelimet olivat virhe varasto- ja toimitusjärjestelmässä

29.02.2016 17:22 | Juha Kokkonen | 6

inffy_gs7gearvr_2

Kuva: Terminus

Uutisoimme lauantaina Soneralta ennen aikojaan asiakkaille toimitetuista Galaxy S7 -puhelimista, joista MuroBBS:n käyttäjät kertoivat Galaxy S7 -keskustelusäikeessä. Saimme tänään Soneran laiteliiketoiminnasta vastaavan Markku Saranpään kommentoimaan tapahtunutta.

Saranpään mukaan viime viikon loppupuolella pieni noin 200 laitteen erä Galaxy S7 -malleja oli päätynyt Soneran toimitusjärjestelmässä väärään varastopaikkaan, josta ne olivat päässeet livahtamaan automatisoidun järjestelmän kautta asiakkaille. Useimmat toimitetuista laitteista olivat Saranpään mukaan edge-mallia, mutta myös perusmallia löytyy toimitettujen seasta. Sonera on tehnyt Samsungille selonteon tapahtuneesta virheestä.

Näitä noin paria sataa onnekasta ennakkoon Galaxy S7:nsä etukäteen saanutta lukuun ottamatta muut Soneralta laitteensa ennakkotilanneet (5.3. mennessä) saavat ne itselleen virallisen Samsungin ilmoittaman aikataulun mukaisesti 8. maaliskuuta.

Keskustelu

Olisi varmaankin paikallaan poistaa aiemmasta jutusta ilmaus "härski", kun nyt on ilmeistä, kyse ei ollut tahallisesta teosta (jos tahallisuus nyt missään vaiheessa oli uskottava vaihtoehto).

Ademeion

Olisi varmaankin paikallaan poistaa aiemmasta jutusta ilmaus "härski", kun nyt on ilmeistä, kyse ei ollut tahallisesta teosta (jos tahallisuus nyt missään vaiheessa oli uskottava vaihtoehto).

Nojoo, olet puolittain oikeassa, vaikkakin olihan se ennakko joka tapauksessa ajallisesti ja kilpailijoiden näkökannalta härski, oli kyse sitten tahattomasta virheestä tai ei. En kyllä alunperinkään uskonut tai tarkoittanut, että tuo olisi ollut tarkoituksellinen varaslähtö. Muutin tuon sanan nyt joka tapauksessa toiseksi.

Tähän uutiseen ja virheeseen taitaa sopia tokaisu "All publicity is good publicity" sekä Soneran että Sampan kannalta kuin nuoli silmään. Taitavat kummankin PR päälliköt myhäillä tyytyväisinä yksin salaa pimeissä nurkkahuoneissaan sormiaan yhteen naputellen…

Miksi ihmeessä valmistajat näitä jumittaa, antaisivat mennä maksaville asiakkaille sitä mukaa kun tehtaalta tulee…

X3mdog

Miksi ihmeessä valmistajat näitä jumittaa, antaisivat mennä maksaville asiakkaille sitä mukaa kun tehtaalta tulee…

Syitähän on varmasti monia. Ensinnäkin laitteet pitää saada ensin kaikille jakelukanaville varastoon. Tässäkin tapauksessa tietääkseni kaikilta Soneran kilpailijoilta ei edes löytynyt vielä kaikkia tilattuja laitteita varastosta, joka asettaisi ne epäsuotuisaan markkina-asemaan Soneraan nähden. Toisena esimerkkisyynä suuri määrä henkilöitä pitää kouluttaa uusiin tuotteisiin, tiettyä osaa näistä henkilöistä ei voi kouluttaa ennen tuotteen julkaisua syystä tai toisesta. Syitä löytyy vielä varmasti paljon muitakin.

Yksi syy voi olla myös se, että laitteeseen defaulttina asennetussa softassa on vielä puutteita ja se hakee first-usage experiencen aikana jotain päivityksiä suoraan samsungin palvelimelta tjsp. Jos samsungin palvelimet eivät ole valmiina odottamassa noita luureja, niin voi tulla ongelmia.

Tai ehkä Samsung varaa ekaa laiteaaltoa varten 10 000 amazon cloud-nodea palvelemenaan starttiruuhkaa kahdeksi päiväksi. Jos laitteita tulee ennakkoon koputtelemaan, niin systeemit eivät ole valmiina.

Muropaketin uusimmat