Tehokas ja kohtuuhintainen Xiaomi Black Shark -pelipuhelin on nyt saatavilla myös Suomessa

18.11.2018 21:04 | Muropaketin toimitus

Xiaomi Black Shark -pelipuhelin julkaistiin alkuvuodesta. Toistaiseksi malli on ollut saatavilla vain Kiinassa, mutta nyt sen myynti on aloitettu myös Suomessa ja muualla Euroopassa.

Varsinkin pelikäyttöön tarkoitetusta Black Sharkista tulee tarjolle kaksi eri muistimäärillä varustettua vaihtoehtoa. Nopeimmat voivat ostaa edullisemman 6/64 gigatavun mallin virallisesta verkkokaupasta alennetulla 469 euron hinnalla (tavallisesti 499 euroa). Tuhdimpi 8/128 gigatavun malli on tarjolla 519 eurolla (tavallisesti 549 euroa). Vielä toistaiseksi mukaan saa kaupan päälle myös 49,90 euron arvoisen Gamepad-peliohjaimen.

Black Sharkin suorittimena toimii Snapdragon 845. Piiristä pyritään saamaan vielä hieman enemmän tehoa nestejäähdytysjärjestelmällä, jonka pitäisi alentaa lämpötiloja noin kahdeksan astetta.

Puhelimessa on 2160 x 1080 pikselin resoluutiolla toimiva 5,99 tuuman näyttö, jonka kuvasuhde on 18:9 ja resoluutio Full HD+. Kuvaa on pyritty parantamaan MEMC:n kuvaprosessorilla, jonka pitäisi terävöittää väritoistoa ja tehdä liikkuvasta kuvasta sulavampaa. Akun kapasiteetti puhelimessa on 4000 milliampeerituntia.

Black Sharkin pääkamerana toimii 12 + 20 megapikselin kaksoiskamera, etupuolelta löytyvän kameran resoluution ollessa 20 megapikseliä. Molempien takakameroiden aukko on f1.75.

Pelipuhelin erottuu kilpailijoistaan muun muassa erikoisella muotoilullaan sekä erillisellä ”Black Shark”-näppäimellä, jolla laitteen voi kytkeä ”Shark Space” -pelitilaan. Black Sharkissa on myös niin sanottu ”X-Type”-antenni, jonka luvataan tarjoavan hyvälaatuista verkkosignaalia tilanteessa kuin tilanteessa.