Uusimmat

Testi Motorola Moto g100 5G -puhelin – Eroaa telakkaratkaisullaan tasaväkisessä keskiluokassa

28.08.2021 19:00 Ilari Hauhia

Motorola toi Suomeen kevään puolella myytiin Moto g100 5G -puhelimen. Laite erottuu kilpailijoistaan erityisesti sillä, että myyntipakkaus sisältää myös telakan, jonka avulla puhelimen voi yhdistää vaikkapa televisioon tai muuhun ulkoiseen näyttöön.

Teknisten ominaisuuksien puolesta Motorola Moto g100 -puhelimessa hyödynnetään 5G-yhteensopivaa Qualcomm Snapdragon 870 -järjestelmäpiiriä. RAM-muistia löytyy kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua, jota voi laajentaa jopa teratavun verran MicroSD-muistikortilla.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja sen tarkkuus on 2520 x 1080 pikseliä. LCD-näytön kuvasuhde on 21:9. Näytön virkistystaajuus on 90 hertsiä ja se tukee HDR10-laajasävytoistoa. Siinä on myös kaksi näyttöreikää etukameroille. Toinen niistä käyttää 16 megapikselin kennoa (f2.2) ja siinä hyödynnetään pikselien yhdistämistekniikkaa. Toisena etukamera on kahdeksan megapikselin ultralaajakulma, joka yltää 118 asteen kuvakulmaan.

Puhelimen takaa löytyvät 64 megapikselin pääkamera (f1.7, pikselien yhdistämistekniikka) sekä 16 megapikselin ultralaajakulma (117 asteen kuvakulma), joka toimii myös makrokamerana sekä vielä syvyyskamera. Makrokameran erikoisuus on sen ympärille toteutettu kuvausvalo. Puhelin pystyy lisäksi tallentamaan samanaikaisesti videota sekä etu- että takakameroilla.

Motorolan Ready For -konseptin ytimessä on telakka, jonka avulla puhelimen voi liittää ulkoiseen näyttöön. Motorola Moto g100 tukeekin USB-C-liitännän kautta DisplayPort-näyttöliitäntää. Puhelimessa käytettävissä on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Puhelimen mitat ovat 168,4 x 74 x 9,7 millimetriä ja painoa sillä on 207 grammaa. Akun kapasiteetti on 5000 milliampeerituntia ja sitä voi ladata 20 watin pikalatauksella. Käyttöjärjestelmä on Android 11 ja luvassa on vähintään yksi versiopäivitys. Laitteen värivaihtoehtoja ovat Magic Blue ja Magic White.

Moto g100:n suositushinta oli alun perin 499 euroa, mutta sitä myydään kirjoitushetkellä yleisesti selvästi houkuttelevampaan hintaan eli 399 eurolla. Hintansa puolesta Moto g100 asettuu tiukasti kilpailtuun keskiluokkaan, jossa sen haastavat muun muassa Muropaketissa testatut Xiaomi Mi 11 Lite 5G, OnePlus Nord 2 ja Samsung Galaxy A52 5G. Lisäksi esimerkiksi Nokian X20 5G kilpailee hintansa puolesta samoista ostajista.

Moto g100:n tuhtiin myyntipakkaukseen kuuluvat puhelimen lisäksi silikoninen suojakuori, telakka, USB-C – HDMI -kaapeli, latauslaite, latauskaapeli sekä nippu ohjekirjoja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja telakka
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat