Uusimmat

Testi Xiaomi Mi 11 Lite 5G – Kiitettävän ohut ja kevyt keskiluokan edustaja

15.08.2021 10:00 Samuli Herttua, näyttömittaukset Aleksi Herttua

Toukokuussa Xiaomi toi Suomen markkinoille Mi 11 -sarjan huokeimman mallin, Mi 11 Lite 5G:n. Kyseessä on noin keskihintaluokan puhelin, joka ainakin paperilla tarjoaa juuri sitä mitä suomalaiset etsii: hyvää hinta-laatusuhdetta. Värejä puhelimesta on tarjolla kolme: Sitruuna, Minttu ja Salmiakki.

Xiaomin uutuuspuhelinta ei ole syytä sekoittaa ilman 5G-yhteyksiä olevaan Xiaomi Mi 11 Liteen, jota ei ole ainakaan vielä tuotu myyntiin Suomen markkinoille. Xiaomi Mi 11 Lite 5G on tuotu Suomen markkinoille vain yhdellä muistivariaatiolla, jossa on kuusi gigatavua RAM-keskusmuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Testiin kuitenkin syystä tai toisesta toimitettiin kahdeksan gigatavun RAM-muistilla varustettu versio.

Noin 400 euron lähtöhinnallaan se asettuu ehkä tämän hetken kuumimpaan kilpailtuun keskihintaluokkaan, vaikkakin kilpailijoita ei olekaan aivan jonoksi asti. Kovan vastuksen puhelimelle antavat mm. OnePlus Nord 2, Samsung Galaxy A52 5G, Nokia X20 5G ja Motorola Moto G100.

Xiaomi Mi 11 Lite 5G:n myyntipakkaus on perinteistä Xiaomia, eli varustelultaan laaja. Paketin sisällä on seinälaturi, USB-C – USB -A -kaapeli, käyttöohjeet sekä silikoninen suojakuori puhelimelle.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat