Uusimmat

Testi OnePlus Nord 2 5G on laadukas puhelin, joka tarjoaa kiinnostavia ominaisuuksia kilpailukykyisellä hinnalla

30.07.2021 11:00 Ilari Hauhia

OnePlus Nord 2 5G on laadukas puhelin, joka yhdistää useita kiinnostavia ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. 

Vuosia sitten OnePlus nousi suuren yleisön tietoisuuteen julkaisemalla kohtuuhintaisia, mutta silti teknisiltä ominaisuuksiltaan jopa lippulaivamalleja haastavia puhelimia.

Viimeisen vuoden aikana OnePlus on jälleen palannut takaisin hintahaitarin ala- ja keskivaiheille kasvattamalla Nord-mallien valikoimaa useilla puhelimilla. Kesäkuussa OnePlus esitteli Muropaketissakin testatun Nord CE 5G -puhelimen ja nyt vuoronsa sai alkuperäisen Nordin virallinen seuraaja, Nord 2 5G. 8 / 128 gigatavun malli maksaa edeltäjän tavoin 399 euroa, 12 / 256 gigatavun malli puolestaan 499 euroa. Testilaite edustaa kalliimpaa 12 / 256 gigatavun versiota.

Tälläkin kertaa kyse on kiinnostavasta puhelimesta, joka yhdistelee hintatietoisten kuluttajien näkökulmasta tärkeimpiä ominaisuuksia. Mukana on arkikäyttöön ja pelaamiseenkin riittävän suorituskykyinen MediaTek Dimensity 1200 AI -järjestelmäpiiri sekä 6,43-tuumainen 2400 x 1080 pikselin tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella toimiva AMOLED-näyttö.

Kameroiden osalta OnePlus 9 Pron ultralaajakulmakamerasta tuttu IMX766-kenno on löytänyt uuden kodin, sillä nyt se toimii OnePlus Nord 2 5G:n 50 megapikselin pääkameran kennona. Pääkameraa tukevat kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kahden megapikselin monokromikamera. Puhelimen näytön vasempaan ylänurkkaan asetetun etukameran tarkkuus on 32 megapikseliä.

OnePlus Nord 2 5G:n muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 4500 milliampeeritunnin akku, jota voi pikaladata 65 watin teholla, sekä Android 11 -pohjainen OxygenOS 11.3. Kyse on ensimmäistä kertaa ColorOS:n ja OxygenOS:n yhdistelmästä.

400 euron hintaluokasta OnePlus Nord 2 5G:llä riittää kilpailijoita, joihin kuuluvat muun muassa Samsung Galaxy A52 ja A72, OnePlussan oma OnePlus Nord CE sekä Xiaomi Mi 11 Lite. Nämä kaikki asettuvat noin tai hieman alle 400 euron hintaluokkaan.

Kalliimman muistiversion kanssa samassa 500 euron hintaluokassa kilpailevat esimerkiksi Motorola G100 5G, OnePlus 8T sekä Applen iPhone SE.

OnePlus Nord 2 5G myyntipakkaus

OnePlus Nord 2 5G:n myyntipakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi erilaisia ohjekirjoja, laturi sekä latausjohto. Kuulokkeita mukana ei tule, eikä puhelimessa ole muutenkaan 3,5 millimetrin audioliitäntää. Mukana pakkauksessa on myös läpinäkyvä silikonen suojakuori, jonka lisäksi OnePlus lähetti testikappaleen mukana muutaman erikseen myytävän suorakuoren testattavaksi.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat