Testi Xiaomi Mi 11 -puhelin – Tehokas ja kiinnostava lippulaiva hyvällä kameralla

14.03.2021 10:00 Ilari Hauhia

Xiaomin upouusi  Mi-lippulaivapuhelin on juuri saapumassa myyntiin. Otimme mallin heti testattavaksi, ja puhelin paljastuikin tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Se haastaa armotta muiden valmistajien lippulaivamallit, vaikka hinta asettuu hieman kohtuullisemmalle tasolle.

Xiaomi Mi 11 -puhelimen kiinnostavimpiin ominaisuuksiin kuuluvat Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, 6,81-tuumainen 120 hertsin virkistystaajuudella ja 3200 x 1440 -tarkkuudella toimiva näyttö sekä 108 megapikselin pääkamera. Pääkameraa tukevat 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä viiden megapikselin makrokamera. Näyttöreikään asetetun etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä.

Suomessa myyntiin tulee Mi 11 -puhelimesta – ainakin toistaiseksi – vain 256 gigatavun malliversio. Sen hinta on 849 euroa, sisältäen vuoden näytönkorjaustakuun. Väriversiot ovat musta ja sininen. Puhelimen ennakkomyynti alkaa 15. maaliskuuta. Viikon mittaisen ennakkomyyntijakson aikana kylkiäisenä on tarjolla samaan aikaan myyntiin tuleva Mi Watch -älykello (arvo 149 euroa).

Myyntiversiosta poiketen testilaitteessa on kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Muistikortille puhelimessa ei kuitenkaan ole paikkaa. Puhelimen 4600 milliampeeritunnin akku tukee 55 watin johdollista pikalatausta sekä 50 watin langatonta latausta. Myös käänteinen langaton lataus on mahdollista 10 watin teholla. Yhteyksien puolesta Xiaomi Mi 11 tukee 5G:tä, WiFi 6E -standardia, Bluetooth 5.2:ta ja NFC:tä.

Xiaomi Mi 11:n kilpailijat tulevat Applen iPhone 12 Pro -mallistosta tai taittuvanäyttöisten mallien osastosta, kuten vaikkapa Motorola Razr 5G tai Samsung Galaxy Z Flip 5G.

Suorimpiin Android-kilpailijoihin kuuluvat OnePlussan OnePlus 8T ja 8 Pro, sekä lähitulevaisuudessa ilmestyvä OnePlus 9 -mallisto. Samsungin leiristä samaan hintaluokkaan istuu Galaxy S21, kun taas Huawein P40 Pro 5G saattaa olla varteenotettava vaihtoehto mikäli Googlen palveluille ei ole tarvetta. iOS-leiristä Xiaomi Mi 11 kilpailee erityisesti iPhone 12 ja 12 Pro -mallien kanssa.

Myyntipakkauksesta löytyvät laturi ja latauskaapeli sekä käyttöohjeet. Testilaitteen varustuksesta poiketen valmistajan mukaan kuluttajille myytävään myyntipakkaukseen kuuluu myös kuulokesovitin.