UUSIMMAT

Windows 10 -puhelimien Instagram-sovellus poistui beetavaiheesta

28.04.2016 23:57 | Pekko Lainiala

Windows 10 Mobile Instagram

Windows-puhelimien käyttäjät ovat Windows Phone -ajoista saakka olleet harmillisessa tilanteessa, sillä jotkut sosiaalisen median palveluiden sovellukset ovat jääneet joko pysyvästi beetavaiheeseen tai niitä ei ole yksinkertaisesti ollut saatavilla. Yksi tunnetuimmista tällaisista sovelluksista on Instagram, joka pysytteli koko Windows Phone -ajanjakson beetavaiheessa ja sai vain muutamia pieniä päivityksiä. Windows 10 Mobilen myötä Facebook kunnostautui sovelluksen päivittämisessä ja maaliskuussa Windows-käyttäjät saivat käyttöönsä uusitun beetaversion.

Nyt Microsoftin Windows Experience Blogissa kerrotaan, että Instagram-sovelluksesta on tänään saatettu jakeluun valmis versio. Saataville tuotu sovellus tuo Windows-puhelimet nykypäivään ominaisuuksien osalta, sillä jatkossa esimerkiksi videot, Direct Messaging -viestintämahdollisuus, helppo käyttäjätilin vaihtaminen ja päivitetty hakutoiminto ovat mukana sovelluksessa.

Sovellus myös esittää saapuvat ilmoitukset suoraan aloitusnäkymässä, mikäli Instagramin Live-tiili lisätään näkymään. Instagramin ohessa Facebook kertoi uusituista Facebook- ja Messenger-sovelluksista Windows 10 -alustalle, mutta toistaiseksi ne eivät ole saatavilla mobiilipuolella.