Uusimmat

Xperia Z5 -mallien ja Z3+:n Marshmallow-päivitykset alkamassa

07.03.2016 18:23 Pekko Lainiala

321A1163_070316

Sony-uutisointiin keskittyvä Xperiablog kertoi viime keskiviikkona, että Xperia Z5 -mallien Android Marshmallow -päivitykset alkoivat yhtiön kotimaassa Japanissa. Tämän päivän uutiset kertovat, että myös kansainvälisten mallien päivitykset ovat alkaneet valua kohti käyttäjiä. Mukaan päivitysrumbaan pääsevät Xperia Z5 -mallit (normaali, Compact ja Premium), Xperia Z3+ sekä Xperia Z4 Tablet. Päivitys on nimetty kantamaan versionumeroa 32.1.A.1.163.

Marshmallow-päivitys nostaa laitteiden versionumeron 6.0:aan. Marshmallow’n myötä Xperiat menettävät STAMINA-tilansa (oletetaan palaavan seuraavassa päivityksessä) ja saavat Marshmallow’n avainominaisuuksiin kuuluvan Doze-virransäästön. Kamerasovellus ja käyttöjärjestelmä saavat yleisesti pientä ulkonäkömuutosta ja muita pieniä Marshmallow-uudistuksia. MicroSD-kortilla sijaitsevaa tallennustilaa ei voida laajentaa varsinaisen tallennustilan jatkoksi vaikka Marshmallow sen mahdollistaisikin. Samaan päätökseen ovat päätyneet esimerkiksi LG ja Samsung tuoreiden lippulaivamalliensa tapauksessa.

Käyttäjien kommenttien perusteella Marshmallow’lla varustettu Xperia Z5 tuntuu nopealta ja ongelmattomalta, mutta päivityksen tarpeellisuus jää kyseenalaiseksi, varsinkin kun STAMINA-tila on ainakin toistaiseksi poissa pelistä.

TaskuMuron toimitus kokeili päivityksen lataamista Xperia Z5:een, Xperia Z5 Compactiin sekä Xperia Z3+:aan, mutta PC Companion -sovellus ei toistaiseksi tarjonnut yhdellekään laitteista päivitystä. Android-päivityksien saapumisaika vaihtelee tyypillisesti maakohtaisesti, mutta myös suomalaiset käyttäjät saanevat päivityksensä lähiaikoina.

Päivitys 8.3.2016: PC Companion tarjoaa TaskuMuron toimituksen testin perusteella nyt päivitystä Z5:lle ja Z5 Compactille. Käyttäjäkommenttien perusteella myös Z3+:n ja Z4 Tabletin päivitykset ovat nyt ladattavissa.

Xperiablog, Global Xperia Z5 series now receiving Android Marshmallow (32.1.A.1.163)
Xperiablog, Xperia Z3 Plus and Z4 Tablet get Android Marshmallow (32.1.A.1.163)

Pekko Lainiala

Muropaketin uusimmat