Uusimmat

Nähdäänkö joskus Suomessakin? Australiassa keksittiin keino estää matkapuhelimen käyttö ajon aikana

29.09.2019 19:48 Muropaketin toimitus

Australiassa kokeillaan uutta tapaa valvoa matkapuhelimen käyttöä ajoneuvolla ajamisen aikana. Valvonnan toivotaan saavan ihmiset keskittymään enemmän liikenteen kuin älypuhelimiensa seuraamiseen.

Liikenneministeri Andrew Constance sanoi maanantaina, että uutta valvontakeinoa käytetään Australiassa ensimmäisenä maailmassa. Maassa on oltu huolissaan jatkuvasti kasvaneista liikenneonnettomuuksista, joihin on tavalla tai toisella liittynyt älypuhelimen käyttäminen. Asiantuntijoiden mukaan matkapuhelimen käyttö lisää onnettomuusriskiä nelinkertaiseksi.

– Ei ole epäilystä, etteikö matkapuhelimen käyttö ajon aikana olisi samalla viivalla rattijuopumuksen kanssa. Siksi haluamme kaikkien ymmärtävän, että voit jädää kiinni missä ja milloin tahansa, Constance julisti.

Australian teille asennetaan aluksi 45 kameraa, joilla matkapuhelimen käyttöä valvotaan. Jokainen yksikkö sisältää kaksi kameraa – toinen kuvaa auton rekisterinumeroa ja toinen kamera katsoo suoraan ylhäältä tuulilasin läpi, mitä kuljettaja tekee käsillään.

Laitteissa on mukana myös tekoälyä. Ne pyrkivät jättämään kokonaan pois sellaiset videot, joissa kuljettaja ei käytä puhelinta. Järjestelmän merkkaamat videot puolestaan tarkistetaan ihmissilmin.

Kotimaamme tapaan älypuhelimen käyttö ajon aikana on kielletty Australiassa. Suomessa voi saada sakot liikennevaloissakin, jos älypuhelin on kädessä.

Muropaketin uusimmat