Uusimmat

Paritesti: OnePlus 7 ja ZTE Axon 10 Pro -puhelimet – Todella paljon ominaisuuksia järkihintaan

01.07.2019 09:00 Osku Kannisto

OnePlus 7 ja ZTE Axon 10 Pro ovat puhelimia, joilla pärjää joka tilanteessa usean vuoden ajan. Kumpikaan ei ole suoranainen budjettilaite, mutta huippuluokan suorituskyvyn ja kohtuullisen hintansa ansiosta ne ovat hyvä valinta vaativallekin mobiilipelaajalle ja -kuvaajalle.

Lippulaivapuhelinten alle on noussut keskihintaisten puhelinten ylempi luokka, joka alkaa olla tämän hetken parasta hinta-ominaisuus-laatusuhdetta haluavan kuluttajan paratiisi. Luokkaan sijoittuvat puhelimet sisältävät useimmat lippulaivapuhelinten ominaisuuksista hieman edullisemmissa kuorissa. Suorituskyvyn ohella erinomainen kameravarustus alkaa olla niissä jo vakiona.

OnePlus 7 ja ZTE Axon 10 Pro sijoittuvat alle 600 euron hintaluokkaan, jossa ne haastavat Nokian huippumallit sekä Muropaketin testissä hyvin pärjänneen Honor View20:n.

Puhelimia leimaa tämän hetkeä kärkiluokkaan kuuluva suorituskyky, joka pohjautuu Qualcomm:n tehokkaimpaan kahdeksanytimiseen Snapdragon 855 -piirisarjaan (1 x 2,84 GHz Kryo 485, 3 x 2,41 GHz Kryo 485, 4 x 1,78 GHz Kryo 485). Grafiikasta vastaa Adreno 640.

Keskusmuistia puhelimista löytyy mukavat kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavun edestä. ZTE:ssä sitä voi lisätä vielä microSD-muistikortin avulla.

Molemmissa puhelimissa oleva käyttöjärjestelmä on miellyttävän riisuttu. Puhelinten esiasennetut sovellukset ovat käytännössä Googlen palvelut. Käyttöliittymät ovat yksinkertaiset ja mukavia käyttää.

OnePlus 7 on kaksikosta hieman edullisempi 549 euron hinnallaan. Se soveltuu hintatietoiselle käyttäjälle, joka nauttii puhelimen ripeästä ja yksinkertaisesta arkikäytöstä. Toinen selkeä kohderyhmä on pelaajat. OnePlussan pakkauksessa on mukana läpinäkyvä suojakuori. Puhelimen näytössä on valmiiksi asennettu suoja. USB-C-pikalatauslaite toimii 20 watin teholla.

ZTE Axon 10 Pro on hinnaltaan 599 euroa. Se houkuttelee erityisesti paljon kuvaavia käyttäjiä, jotka haluavat laajentaa kuvausmahdollisuuksia. Paketissa on mukana läpinäkyvä suojakuori sekä langalliset kuulokkeet ja USB-C -> 3,5 mm kuulokesovitin. USB-C-pikalaturin teho on 18 wattia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttö
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto