UUSIMMAT

Testissä Honor View20 – Harvinaisen näyttäviin kuoriin on pakattu rutkasti megapikseleitä ja suorituskykyä

31.01.2019 19:00 | Osku Kannisto

Honor-mallisto on Suomessa edustanut enintään ylempää keskiluokkaa. Nyt View20 vie tuotemerkin vieraille vesille – se edustaa nimittäin todellista lippulaivatasoa. Puhelin asettuu niin ominaisuuksiltaan kuin hinnaltaan aiemman Honor-malliston yläpuolelle. Malli tarjoaakin huippuluokan suorittimen, näyttävän ulkoasun ja poikkeuksellisen tarkan kameran.

Honor on tullut tutuksi edullisista ja keskihintaisista puhelimistaan, jotka ovat sopineet erityisesti nuorille ja nuorenmielisille. Myös hinnoittelullaan ne ovat olleet monien ulottuvilla. View20 on selkeästi suunnattu aiemmille Honorin tyytyväisille käyttäjille sekä entistä vaativammille käyttäjille, joille mallistosta ei aiemmin ole löytynyt mitään.

Tammikuun 30. päivä myyntiin tullut Honor View20 on aito lippulaivapuhelin niin ominaisuuksiensa kuin hintansakin osalta. Puhelimen hinta on minimikokoonpanolla 549 euroa. Testiin otettu isomuistisempi versio maksaa vielä sata euroa enemmän.

Puhelin sijoittuu suoraan kilpailemaan suositun OnePlus 6T:n kanssa. Se haastaa myös esimerkiksi emoyhtiö Huawein P20 -mallit sekä kaikki ylemmän keskiluokan puhelimet, kuten Samsungin A-sarjan. Monien ominaisuuksien osalta View20 kestää vertailun myös kalleimpiin lippulaivapuhelimiin Samsungilta ja Huaweilta, vaikka hinta on vain puolet niistä.

Puhelimen 48 megapikselin kamera tarjoaa huiman määrän kuvapisteitä. 8000 x 6000 pikselin kuvat jättävät taakseen käytännössä puhelinten ohella kaikki harrastelijoille suunnitellut järjestelmäkamerat. Jos kuva tulostettaisiin julisteeksi 100 DPI:n tarkkuudella, olisivat julisteen mitat 2 x 1,5 metriä. Jos pikselimäärää vertaa 4K-televisioon, on se lähes kuusinkertainen. Kaikkia pikseleitä ei saa mahtumaan edes upouusille 8K-televisioille. Niiden pikselimäärä on vain 33 megapikseliä.

Puhelimen toinen erikoisuus on näytön yläreunaan sijoitettu minimalistinen etukamera. Se haukkaa vain 4,5 millimetrin halkaisijaltaan kokoisen kamerareiän tavanomaisen leveän lovi- tai palkkitoteutuksen sijaan. Iso näyttö on siis valjastettu peittämään koko puhelimen etuosa kattavasti (peittosuhde 91,8 prosenttia).

Honor View20:n ulkoasu on hiottu uuden aurora-nanopintakuvioinnin avulla. Ainakin Phantom blue -testiversion sininen väritys herätti aitoa ihastusta hienosti heijastuvien värien ja V:n muistoisen kuvioinnin osalta. Runko koostuu metallista ja lasista, ja on 8,1 millimetriä ohut.

Suorituskyvystä ei ole tingitty. View20:n sydämenä sykkii Huawein tehokkain HiSilicon Kirin 980 AI -suoritin. Se on valmistettu seitsemän nanometrin tekniikalla. Kirin 980 koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka ovat tarkemmin 2 x 2,6GHz (Cortex-A76), 2 x 1,92GHz (Cortex-A76) ja 4 x 1,8GHz (Cortex-A55). Näytönohjaimena on Mali-G76 MP10.

Keskusmuistia testipuhelimesta löytyy ruhtinaallisesti kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Puhelimen edullisemmassa versiossa keskusmuistia on edelleen miellyttävästi kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua.

Puhelimen mukana tulee USB-A->USB-C -pikalaturi sekä ohut, läpinäkyvä suojus puhelimeen. Puhelimen näyttävä selkäpuolen väritys toistuu hyvin kuoren läpi.

Muropaketin testissä käydään läpi View20:n käyttökokemuksia, kamera käytössä sekä suorituskyky.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto