Uusimmat

Kamera

31.01.2019 19:00 Osku Kannisto

Kamera

Honor View20:n kamera sykähdyttää. 48 megapikselin (8000 x 6000) tarkkuus on kilpailijoita edellä ja pikselimäärästä on hyvissä olosuhteissa aitoa hyötyä. Kakkoskameran virkaa hoitaa vain syvyysmittauksiin sopiva 3D-kamera, joten eri polttovälejä tai aitoja mustavalkokuvia sillä ei voi ottaa.

Sonyn puolen tuuman IMX586-kennoon perustuva pääkameran pikselit ovat 1,6 mikronin kokoisia. Kameran valovoima on f1.8, mikä riittää hämäräänkin tyydyttävästi.

Pääkameran huima tarkkuus mahdollistaa zoomauksen pikseleistä tinkimättä, kun kuvien tarkkuus on rajattu monista kilpailijoista tuttuun 12 megapikselin tarkkuuteen, mikä on myös kameran oletustarkkuus. Eli tarvetta erilliselle telelinssille ei varsinaisesti ole. Hyvänä puolena zoomatessakin käytössä on hyvä valovoima, joka telelinsseissä on poikkeuksetta huonompi ja vaikuttaa kuvanlaatuun hämärässä.

Kuvanlaadullisesti View20 tuottaa hyvässä valossa mahtavia tuloksia. Täyden tarkkuuden kuvien yksityiskohtaisuus on huikaiseva. Kuvat näyttävät teräviltä 4K/5K-näytöiltäkin katsellessa, mikä on puhelimella otetuilla kuvilla harvinaista. Tarkkuus viedään äärimmilleen Super AI -tilassa, jossa kamera ottaa useita 48 megapikselin kuvia ja yhdistelee ne vielä tarkemmaksi kokonaisuudeksi. Ominaisuuden käyttö rajoittuu käytännössä maisemakuviin, sillä kohteiden on pysyttävä paikallaan.

Tekoäly tunnistaa eri kohteita todella kattavasti ja sen toimintaa tehostaa syvyyskamera. Tekoälyn avulla saa nopeasti näyttäviä kuvia ilman käsittelyä some-palveluihin jaettavaksi. Tekoälyn voi kytkeä pois suoraan kameran päänäkymästä, jolloin käytössä on edelleen kaikki valotustekniikan automatiikka ja neutraalimpi sävymaailma.

Kuvien dynamiikka on tyydyttävä. Tummissa kohteissa on edelleen sävyjä, vaikka valotus on tehty vaaleita sävyjä tuhoamatta. Värit ovat oletuksena elävän luontevat. Kuvissa on aitoa syvyystuntua, joka kertoo niiden laadusta värien, kontrastin että yksityiskohtien osalta.

Hämärässä kuviin ilmestyy kohinaa, joka näkyy selkeimmin tasaisilta väripinnoilta. Kohina pysyy kuitenkin hyvin kurissa eikä ole luonteeltaan moniväristä, kuten monilla kilpailijoilla.

Jos kuvattavat kohteet pysyvät paikoillaan, parempia kuvia saa pidemmällä valotuksella toimivalla yöohjelmalla. Tekoälyn käyttö kuvanvakaimen korvikkeena tuntuu toimivan hyvin, sillä optisen kuvanvakaajan puutetta ei kuvia katsellessa huomaa.

Selfie-kamera on tarkkuudeltaan 25 megapikseliä ja valovoima f2.0. Omiin kasvoihin tykästyneille on koko laukullinen digityökaluja, joilla iän, väsymyksen ja ylipainon saa helposti kuriin. Kasvot saa irti taustastaan muotokuvatilassa ja valaistukseen ja taustan pehmennykseen on eri valintoja. Kuvat eivät tarkkuudellaan pärjää pääkameralle, eikä kasvojen irrotus taustasta testeissä aina tuottanut toivottuja tuloksia.

View20:n videoissa maksimitarkkuus on 4K 30 kuvan sekuntinopeudella. Videoita vakautetaan tekoälyllä jo kuvatessa. Toiminto suoriutuu hyvin suodattamaan vaakaliikkeen nykäykset ja tärinät kädestä. Videoiden tarkkuus ja kuvanlaatu eivät kuitenkaan vastaa valokuvia. Yksityiskohdat ovat selkeästi pehmeät ja niissä näkyy ylimääräistä liikettä helposti.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto