UUSIMMAT

Testi: OnePlus 6T -puhelin – Kosketuksen verran edeltäjäänsä edellä

21.11.2018 18:00 | Osku Kannisto | 2

OnePlus 6T -puhelin on maltillinen päivitysversio, joka keskittyy lähinnä käytettävyyteen suorituskyvyn lisäämisen sijaan.

OnePlus on noussut suomalaisten kestosuosikiksi erinomaisen suorituskykynsä ja kohtuullisen hinnoittelunsa ansiosta. Uusi 6T-malli ei poikkea tutusta reseptistä, vaan lisää uusia käyttökelpoisia ominaisuuksia jo aiemmin hyväksi todettuun versioon.

6T-mallin merkittävimmät uutuudet ovat perusversion muistin kasvattaminen 128 gigatavuun, pienentynyt lovi isossa näytössä yhdistettynä näytön alle sijoitettuun sormenjälkilukijaan.

Käyttöjärjestelmä on nyt rakennettu Android 9.0 -version päälle.

Kamerapuolella on hyödynnetty tekoälyä muoto- ja hämäräkuviin. Lisäksi akkua on saatu kasvatettua poistamalla puhelimesta kuulokeliitäntä.

OnePlus on hinnoitellut 6T:n jo selkeästi yli 500 euron. Hinnallaan se kilpailee puhelinten ylemmässä keskiluokassa Huawei P20:n, Honor 10:n, LG ThinQ G7:n ja Asus Zenphone 5Z:n kanssa. Valmistaja kuitenkin itse luokittelee puhelimensa lippulaivaluokkaan, jossa sen vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Samsungin Galaxy S9+, Sony Xperia XZ3 ja Huawei Mate 20 Pro.

Tuhannen euron lippulaivapuhelimiin verrattuna OnePlus 6T:ssä on tehty tietoisia kompromissejä, jotka eivät näy testituloksista, mutta liittyvät puhelimen käytettävyyteen. Yksi merkittävin näistä on IP-suojaluokituksen puuttuminen, joten puhelimen ei taata kestävän vettä ja pölyä.

Lasikuoristaan huolimatta OnePlussaa ei voi ladata langattomasti monien kilpailijoiden tavoin. Äänentoisto on edelleen monoa ja HDR-videotuki keskeneräinen. Myös 3,5 millimetrin kuulokeliitin on nyt historiaa.

Puhelimen mukana tulevaan varusteluun kuuluu 20 watin pikalaturi USB-A -> USB-C-latauskaapelilla. Mukana on USB-C-liitäntään sovitin 3,5 millimetrin kuulokkeita varten. Puhelimeen on valmiiksi asennettu näytön suojakalvo.

Myyntipakettiin kuuluu myös läpinäkyvä suojakuori, joten sitä ei tarvitse hankkia erikseen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto
Keskustelu

Uutisessa voitaisiin mainita ja ottaa huomioon, että tämä puhelin saisi ominaisuuksien puolesta IP-luokituksen, mutta OnePlus ei halua maksaa jokaisesta puhelimesta parin kympin lisenssimaksua.

Toisin sanoen IP-luokituksen puute ei käytännössä ole miinus kuluttajalle.

Muropaketin uusimmat