Testi OnePlus 8T ja Samsung Galaxy S20 FE 5G – Vertailussa tämän hetken ehkä järkevimmät huippupuhelimet

29.10.2020 20:00 Kai Taipale

Jo noin 400 eurolla saa tällä hetkellä erittäin käyttökelpoisen ja monipuolisen puhelimen. Sijoittamalla vielä muutaman satasen lisää, ei ominaisuuksissa oikeastaan tarvitse enää tinkiä mistään, mutta hinta pysyy vielä järjellisellä tasolla. Juuri tällaisia puhelimia ovat OnePlus 8T ja Samsung Galaxy S20 FE 5G. Kumpikin on erinomainen laite, mutta erojakin löytyy.

Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) puhelimen 4G-version hinta on 679 euroa ja testissä olevan 5G-version hinta satasen enemmän eli 779 euroa. Kummassakin malliversiossa on saman verran muistia ja tallennustilaa eli 8 + 128 gigatavua. Samsung ehti kaksikosta myyntiin ensin eli lokakuun 2. päivä.

Galaxy S20 FE:n värivaihtoehdot ovat Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy ja Cloud White.

Myös OnePlus 8T -puhelimesta on myynnissä kaksi eri versiota, mutta ne poikkeavat toisistaan vain muistin ja tallennustilan suhteen. Näistä edullisemmassa on muistia kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128  gigatavua. Hintaa löytyy 599 euroa. Testissä olevassa versiossa käyttömuistia on 12 gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Hintaa tällä versiolla on 699 euroa. Laitteen varsinainen myynti alkoi 20. päivä lokakuuta.

Värivaihtoehdot ovat kuvien Aquamarine green ja Lunar Silver.

Kumpikaan malli ei edusta valmistajansa todellista huippumallia. OnePlus-malliston huipulla on vielä keväällä esitelty 8 Pro, Samsungilla yläpuolelle nousevat taittuvanäyttöiset versiot, mutta myös ilman FE-liitettä olevat Galaxy S20- sekä Note20 -mallit. Niiden hinnat nousevat pääsääntöisesti yli tuhannen euron.

Testilaitteiden kanssa omppuleiristä samaa luokkaan osuu lähinnä edullisin iPhone 11. Android-laitteista vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi Huawein P40 Pro-mallista, tai juuri esitellyistä Xiaomi Mi 10T -malleista.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöliittymä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto