Uusimmat

Piipahtiko Nokia 1 FCC:n käpisteltävänä?

02.02.2018 15:28 Muropaketin toimitus

HMD Globalin tulevista Nokia-julkaisuista suurin huomio on keskittynyt lippulaivamalleihin. Yhtiö on tuomassa kuitenkin laitteita myös halpakategoriaan.

Sellainen on nyt käväissyt Yhdysvaltain telehallintoviranomaisen FCC:n tarkastettavana. GSMArena on tehnyt tutkimusdokumenteista omat päätelmänsä.

Ulkomittojen perusteella kyseessä on ainakin selkeästi pienempi laite kuin Nokia 2. Korkeutta laitteella on 133 millimetriä ja leveyttä 68 millimetriä. Luultavasti puhelimessa on siis noin 4,5-tuumainen 16:9-kuvasuhteen näyttö. SIM-korttipaikkoja puhelimessa on kaksi, ja sen 4G-tuki yltää nopeuksiin 150/50 megabittiä sekunnissa. WiFi-tuen osalta käytössä ovat vain 2,4 gigahertsin verkot, 5 gigahertsin WiFi-verkkoihin puhelimella ei pääse käsiksi.

Yllättävän tiedonmurun voi päätellä FCC-infotarran paikasta. Sen sijoittelusta voi nimittäin päätellä suhteellisen vahvasti, että laitteessa on vaihdettava akku. Myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä puhelimesta löytyy. Sen tarkempia tietoja uutuusluurista ei valitettavasti selviä. Virallinen mallinimi dokumenteissa sentään lukee, mutta laite tuskin tulee kauppoihin nimellä Nokia TA-1056. Erittäin luultavasti kyseessä on Android One -puhelin nimeltä Nokia 1.