Puhelimien vaihtovälissä tapahtunut selkeä muutos

31.08.2019 09:25 | Muropaketin toimitus

Mobiilipalveluita tarjoava Ting teetti tutkimuksen, jossa tarkasteltiin kuinka usein ihmiset vaihtavat puhelimensa uuteen. Ostokäyttäytymisessä on tapahtunut muutoksia vuosien varrella.

Puhelimia myydään nykyään vähemmän kuin aiemmin. Raportoidusti osasyynä tähän on se, että ihmiset vaihtavat puhelimiaan aiempaa harvemmin.

Useimmat matkapuhelinjätit julkaisevat huomattavastikin useamman kuin yhden puhelinmallin vuodessa. Suurin osa Tingin teettämään tutkimukseen vastanneista (47 %) kuitenkin vaihtoi puhelimensa 3-5 vuoden välein.

Uutta puhelinta valittaessa tärkeimpänä tekijä nousi esiin hinta. 42 prosenttia vastaajista käytti uuteen puhelimeen rahaa 150-399 dollaria (135-360 euroa). Vain kolme prosenttia valitsi yli 1000 dollarin (noin 900 euron) puhelimen.

Suurin syy puhelimen vaihtamiseen oli se, ettei se toiminut enää niin hyvin kuin aiemmin. Toiseksi yleisen syy oli puhelimen joutuminen varkauden kohteeksi, tai vaihtoehtoisesti se oli joutunut hukkaan tai mennyt rikki. Kolmanneksi yleisimmäksi syyksi ilmoitettiin puhelimen vanheneminen.

65 prosentilla kaikista tutkimukseen osallistuneista oli Android-puhelin. Tutkimuksessa tarkasteltiin 3640 matkapuhelinkäyttäjää.