UUSIMMAT

Qualcommin uuden mobiilialustan nimi paljastettu – Snapdragon 888 rikkoo tutun kaavan

01.12.2020 17:00 | Muropaketin toimitus

Qualcommin Tech Summit Digital 2020 -tapahtuma on käynnistynyt. Sen myötä on jo selvinnyt tulevien huippupuhelimien uuden alustan nimi, joka on Snapdragon 888.

Heti tilaisuuden ensimmäisenä päivänä selvisi, että ennakkotiedoissa odotettu Snapdragon 875 -mallimerkintä hyppäsi uudessa mobiilialustassa suoraan 888-versioksi. Uudistuksia on valmistajan mielestä tullut sen verran runsaasti, että tämän on syytä näkyä myös mallimerkinnässä.

Päivittyneen Adreno GPUn myötä Snapdragon 888 tuo mukanaan myös kehittyneempiä Elite Gaming -ominaisuuksia. Uutta ovat esimerkiksi päivittyvät näytönohjainajurit ja 144 kuvaan sekunnissa yltävä päivitystaajuus.

Merkittävää kehitystä on tapahtunut myös kuudenteen sukupolveen päivittyneessä AI-ytimessä. Hexagon-suorittimen uusimman version kerrotaan ottaneen huiman hypyn suorituskyvyssä, ja kykenevän nyt 26 TOPSiin (Tera Operations Per Second).

Myös kuvaamiseen tarvittavaa laskentatehoa ja datansiirtokykyä on kehitetty edelleen. Uusimman Qualcomm Spectra ISP -piirin myötä on mahdollista tallentaa kuvadataa jopa 2,7 gigapikseliä sekunnissa, mikä vastaa karkeasti 120 kappaletta 12 megapikselin tarkkuudella otettua kuvaa. Uusi Snapdragon 888 5G -mobiilialusta sisältää myös kolmannen sukupolven 5G-modeemin, Qualcomm Snapdragon X60 5G. Se tukee monipuolisesti niin alle 6 GHz:n kuin mmWave-taajuuksia.

Esimerkiksi Xiaomi vahvisti, että valmistajan tuleva Mi11 -puhelinmalli on yksi ensimmäisistä uutta Snapdragon 888 -alustaa käyttävistä huippumalleista. Kiinalaisjätti ei ole suinkaan jäämässä todellakaan ainoaksi, sillä uutta Snapdragon 888 -piiriä tulevat käyttämään ainakin ASUS, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, realme, OnePlus, OPPO, Sharp, Vivo ja ZTE. Ensimmäisiä uutta piiriä hyödyntäviä malleja odotellaan myyntiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

”Premium-tason kokemusten luominen vaatii jatkuvaa keskittymistä innovointiin. Tähän vaaditaan pitkäaikaista sitoutumista, myös epävakaina aikoina.”, toteaa Quolcommin johtaja Cristiano Amon.

Tarkempia yksityiskohtia uudesta Snapdragon 888 -mobiilalustasta on luvassa huomenna, Tech Summit Digital 2020 -tapahtuman toisena päivänä.