Razer julkisti pelaajille tarkoitetun älypuhelimensa – 120 hertsin näyttö ja mahdollisuus ylikellotukselle

02.11.2017 09:57 | Muropaketin toimitus

Razer on julkistanut ensimmäisen pelaajille tarkoitetun älypuhelimen, jonka kenties mielenkiintoisin ominaisuus on sen 120 hertsin virkistystaajuudella toimiva näyttö.

Razer julkisti viime yönä ensimmäisen älypuhelimensa, pelaajille suunnatun Razer Phonen, raportoi Android Authority. Laite erottuu kilpailijoistaan ennen kaikkea 5,7-tuumaisella 120 hertsin virkistystaajuudella ja 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla toimivalla näytöllä. Näyttö tukee myös UltraMotion-teknologiaa, jolla virkistystaajuus voidaan synkronoida ruudunpäivitysnopeuteen samaan tapaan kuin esimerkiksi NVIDIAn G-Syncissä.

Razer Phonen suorittimena on Snapdragon 835 ja grafiikkapiirinä toimii Ardeno 540. Laitteessa on kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa microSD-muistikorteilla. Suorittimen voi myös halutessaan ylikellottaa Razerin Game Booster -ohjelmistolla. Ylikellotusta varten Razer on panostanut myös Razer Phonen jäähdytysratkaisuihin.

Uutuusmallin pääkamerana toimii 12 + 12 megapikselin kaksoiskamera ja sen etukameran resoluutio on kahdeksan megapikseliä. Akun kapasiteetiksi on ilmoitettu 4000 milliampeerituntia, ja se tukee Quick Charge 4+ -pikalatausta.  Razer Phonen käyttöjärjestelmänä on toistaiseksi Android 7.1, mutta Razer on luvannut Oreo-päivityksen saapuvan ensi keväänä. Laitteesta löytyvät myös Dolby Atmos -teknologiaa tukevat stereokaiuttimet sekä 24-bittinen DAC. Razer Phonessa ei kuitenkaan ole 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Razer Phonen ennakkomyynti on jo alkanut Euroopassa 749,99 euron suositushinnalla ja sen toimitukset alkavat 17. päivä marraskuuta. Laite ei kuitenkaan saavu, ainakaan toistaiseksi, Suomeen.