Samsung hylkää uudenlaisen sormenjäljenlukijan – Galaxy S9 tuotantoon jo pian

11.11.2017 11:04 | Muropaketin toimitus | 2

Biometrisen tunnistautumisen graalin maljaksi on viime aikoina noussut sormenjäljen lukeminen näyttölasin läpi. Apple ei onnistunut tuomaan tekniikkaa uusiin iPhoneihin, eikä tempussa onnistu tuoreiden tietojen mukaan myöskään Samsung.

Korealaisen The Investorin mukaan tulevissa Galaxy S9-malleissa sormenjäljenlukija on puhelimen takapuolella, aivan kuten nykyisissä Galaxy S8-versioissa. Laitteiden ensimmäiset koe-erät on valmistettu jo viime kuussa, ja massatuotantoon Galaxy S9 pääsee joulukuussa.

Sormenjäljenlukijaa on yritetty istuttaa näyttölasin alle jo parin vuoden ajan, mutta edelleenkään tekniikka ei ole tarpeeksi kypsää päästäkseen tuotantoon. Vaikka Galaxy S9 luottaa edelleen vanhaan tuttuun teknologiaan, saattaa uudenlainen lukija kuitenkin ehtiä mukaan jo syksyllä julkaistavaan Galaxy Note 9-puhelimeen.

Vaikka muunlaisiakin vaihtoehtoja tutkaillaan, niin täysin sormenjäljestä ei kuitenkaan aiota luopua, sillä liian monet palvelut ja ohjelmat ovat edelleen riippuvaisia sormenjälkeen perustuvasta tunnistautumisesta.

Keskustelu

Eikös tuo tunnistautuminen voisi toimia kuvaamalla käyttäjän kämmen? Se kestäisi sekunnin murto-osan ja olisi luonteva rutiini. Ihmisen kämmen ja sormet ovat uniikkeja.

"Vaikka Galaxy S9 luottaa edelleen vanhaan tuttuun teknologiaan, saattaa uudenlainen lukija kuitenkin ehtiä mukaan jo syksyllä julkaistavaan Galaxy Note 9-puhelimeen."

Miksi otsikossa sitten väitetään, että Samsung hylkää kokonaan kyseisen teknologian?

Muropaketin uusimmat