UUSIMMAT

Samsungin ”erinomainen”, mystinen ja termiittikekomainen IoT-laite sai hyväksynnän

15.09.2017 12:47 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltojen telehallintovirasto FCC on sertifioinut ja julkaissut samalla tietoja Samsungin uutuustuotteesta. Havainnekuvien perusteella kyseessä on melkoisen erikoisesti muotoiltu kapistus.

Hakemus laitteen sertifioinnista on jätetty elokuussa, ja nyt FCC on julkaissut hyväksyntänsä. Ainakin asiakirjoissa laitteen nimeksi kerrotaan ”Excellent Home LTE”, mutta tämä saattaa toki muuttua ennen sen kauppoihin saapumista.

Laitteen korkeudeksi paljastuu 194 millimetriä, muutoin sen mitat heittelevät omituisesta muotoilusta johtuen mittauskohdasta riippuen suuresti. Leveimmästä kohdasta se on kuitenkin 195 millimetriä leveä ja paksuimmasta kohdastaan 87 millimetriä  paksu.

Tuotteen varsinaisesta toiminnasta hyväksyntä ei valitettavasti anna kovin tarkkaa kuvausta. Laitteen alaosassa on kuitenkin useita nappula ja LED-valoja sekä verkkoliitäntä, kuten myös virtaliitäntä. LED-valot ilmaisevat ovatko laitteen verkkoyhteys, LTE-yhteys ja GPS toiminnassa. Yksinkertaisin selitys toiminnalle olisi kodin LTE-varmistettu WiFi-tukiasema, mutta GPS-toiminto sotkee kuviota. Virtaliitäntä viittaisi siihen, ettei kyseessä ole mukana kannettava laite, mutta toisaalta kotinurkassa GPS-toiminnosta tuskin on merkittävää hyötyä.

Lisää tietoa saataneen viimeistään ensi vuoden maaliskuussa, sillä Samsung pyysi FCC:tä salaamaan tarkemmat tiedot ja kuvat laitteesta 180 vuorokauden ajaksi. Yksi vaihtoehto on, että kyseessä on huhuttu Samsungin oma älykaiutin, jota Samsungin omistaman Harman-kaiutinyrityksen johtaja on kehunut ”lyömättömäksi”. Ilmeisesti tarkoitus on kuitenkin tuottaa ihmelaitetta massoittain, sillä hakemuksen mukaan sitä aiotaan valmistaa tehtaiden tuotantolinjoilta niin Kiinassa, Koreassa kuin Vietnamissakin.

Muropaketin uusimmat