UUSIMMAT

Samsungin Galaxy S9 -puhelimien Android 9.0 Pie -päivityksen jakelu on alkanut Suomessa – Mukana uusittu One UI -käyttöliittymä

15.01.2019 14:11 | Muropaketin toimitus

Samsungin kohdalla hyppy Androidin uuteen käyttöjärjestelmäversioon on monia valmistajia isompi, sillä samalla käyttäjät saavat uuden One UI -käyttöliittymän. Uuden käyttöjärjestelmäversion sisältävän päivityksen jakelu Samsungin Galaxy S9-malleille alkoi Suomessa tänään.

Yhä useampi puhelinvalmistaja on saanut jakeluun vähintäänkin ensimmäisiä Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäpäivityksiään. Samsungin Galaxy S9 -päivitystä on jo osattu odotella, sillä valmistajan ehti julkistamaan sen virallisesti aivan viime vuoden lopulla. Tuolloin julkaisuaikatauluksi luvattiin vuoden 2019 tammikuu. Valmistajan aikataulu pitää, sillä jakelu Suomessa on alkanut tänään.

Android 9.0 Pie -päivityksen merkittävintä antia on uusi One UI -käyttöliittymä, joka tuo mukanaan selkeitä muutoksia Samsungin aiempiin Exprience- ja TouchWiz-käyttöliittymiin. Uuden version myötä esimerkiksi sisällöt ja asetuksen on ryhmitelty uudelleen, ilmoituksiin voi nyt vastata suoraan ilmoituspaneelista ja näppäimistö on päivittynyt. Tarjolla on myös kehittyneempi yötila ja Always on Display on aiempaa vapaammin muokattavissa.

Samalla puhelin saa toki myös tietoturvapäivityksen 1. tammikuuta 2019 -tasolle. Mikäli käytössä oleva Samsung Galaxy S9 -puhelin ei vielä ole tarjonnut lähes 1,8 gigatavun kokoista päivityspakettia, voi päivitystä jouduttaa etsimällä se manuaalisesti puhelimen asetusvalikon kautta.

Muokattu 15.1.2019 klo 14.45. Vaihdettu pääkuva ja lisätty toinen kuva.

Muropaketin uusimmat