Signal esitteli Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin tietojenkeruuta – julkaisi nokkelan mainoksen

08.05.2021 11:51 | Muropaketin toimitus

Keskustelusovellus Signal päätti sohaista muurahaispesää erikoisella tavalla. Se julkaisi mainoksen, joka valotti Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin tietojenkeruuta. Kaksi jälkimmäistä ovat Facebookin omistamia palveluita.

– He keräävät kaiken mitä voivat FB:stä, Instagramista ja WhatsAppista myydäkseen näkyvyyttä ihmisille ja heidän elämiinsä, Signal kirjoitti blogissaan.

Signal myös loi mainoksia Facebookiin, jotka esittelevät tietojenkeruuta.

–  Sait tämän mainoksen, koska olet vastanainut pilates-ohjaaja ja sarjakuvahullu. Tämä mainos käytti sijaintiasi nähdäkseen, että olet La Jollassa. Tykkäät vanhemmuusblogeista ja harkitset LGBTQ-identiteetin omaksumista, yhdessä Signalin mainoksessa luki.

Signal kertoi näyttäneensä osan siitä informaatiosta, jota käyttäjistä on kerätty ja johon Facebook myy pääsyä. Facebook reagoi estämällä Signalin mainokset palvelussaan.

– Ilmeisesti läpinäkyvyys siitä, miten mainokset käyttävät ihmisten dataa on tarpeeksi bannien saamiseksi – Facebookin maailmassa ainut hyväksyttävä käytäntö on piilottaa yleisöltä mitä teet, Signal tokaisi.

Sekä Signal että Telegram ovat kasvattaneet merkittävästi suosiotaan sen jälkeen, kun WhatsApp julkaisi uudet käyttöehtonsa. Ne ovat huolettaneet osaa käyttäjistä.

Muropaketin uusimmat