Testissä Apple iPhone 13 -puhelin – Perusmalli, joka on kaikkea muuta kuin tavallinen

02.11.2021 20:00 Aleksi Herttua

Applen uuden iPhone-malliston kokoonpano noudattelee edellisvuodelta tuttua kaavaa. Tärkeillä osa-alueilla jo iPhone 13 -perusmallikin vakuuttaa, eikä oikeastaan jätä käyttäjäänsä täysin kylmäksi miltään osin. Tämän vuotiset uudistukset ovat mietoja, mutta järkeviä.

Apple esitteli jo tutuksi käyneeseen tapaansa uudet puhelinmallit alkusyksystä. Neljä uutta iPhone-mallia ovat nyt kaupoissa, ja onkin hyvä aika selvittää, millä tasolla liikutaan tänä vuonna. Vaikka Pro-mallit herättävät eniten huomiota, vähintään yhtä mielenkiintoista on nähdä, millainen uusi perusmalli on.

Testiin valikoitui edullisin 6,1-tuumainen iPhone 13 laiteversio, joka toimitetaan onneksi nyt 128 gigatavun tallennusmuistilla. Hintaa tällä mallilla on 929 euroa. 256 gigatavua ja 512 gigatavua nostavat hinnan jo päälle tonniin.

Malli on kokoluokaltaan lähempänä valtavirtaa kuin pienempi iPhone 13 mini, mutta hinta ei nouse reilusti tonnin pahemmalle puolelle,  toisin kuin Pro-mallissa. Halvasta lienee tarpeetonta puhua, mutta Applen uutuuksista hinnoittelu on silti kohtuullisempaa tasoa. Värivalikoima laajentui tällä kertaa pinkillä vaihtoehdolla. Muut väritä ovat sininen, keskiyö, tähtivalkea ja punainen.

Apple iPhonen myyntipakkaus on viime vuosien tapaan sangen riisuttu. Puhelimen, tarrojen ja pienten ohjevihkosten lisäksi mukaan sisältyy latauskaapeli, joka liitetään pohjan lightning-liitännästä USB-C-käyttöiseen laturiin. Latauslaitteen itsessään joutuu kuitenkin ostamaan erikseen. Apple itse kauppaa alkuperäistä 20 watin pikalaturia 25 euron hintaan. Lataukseen voi käyttää myös edellisestä iPhonesta jäänyttä laturia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttö
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto