UUSIMMAT

Tinder sai uuden turvaominaisuuden – paniikkinappula käyttöön

01.02.2020 16:27 | Muropaketin toimitus

Deittipalvelu Tinderin kautta voi tavata uusia ihmisiä. Harvoissa tapauksissa tavattava henkilö saattaa kuitenkin osoittautua jopa vaaralliseksi.

Tinder on aiemmin saanut kritiikkiä siitä, ettei se ole tarjonnut tukea seksuaaliseen väkivaltaan tai jopa murhiin johtaneissa tapauksissa. Tinder onkin nyt tuonut turvaominaisuuksia applikaatioonsa Noonlight-sovelluksen avustuksella.

Noonlightin asennuksen jälkeen omasta profiilista löytyy pieni ikoni, joka kertoo ominaisuuksien olevan käytettävissä. Ainakaan toistaiseksi ominaisuudet eivät ole toiminnassa kuin Yhdysvalloissa. Yksi uusista ominaisuuksista on paniikkinappula. Jos nappia pitää pohjassa tarpeeksi kauan, Tinder ottaa yhteyttä poliisiin, kertoo käyttäjän sijainnin sekä ilmoittaa hätätilanteesta. Oman sijaintinsa voi tallentaa aikajanamaiseen tapaan. Turvasovellukseen voi niin ikään lisätä deittejä sekä kirjoittaa sinne tietoja tavattavasta henkilöstä.

Myöhemmin on tulossa kuvien aitouden varmistusominaisuus. Käyttäjä voi varmistaa potrettinsa aidoiksi ottamalla sovelluksen sisäisellä kameralla itsestään kuvia eri kulmista.

Turvaominaisuuksia on tulossa jossain vaiheessa myös muihin Match Groupin omistamiin sovelluksiin kuten OkCupidiin ja Plenty of Fishiin.