Uusimmat

Vakoiliko Facebook useiden vuosien ajan Android-käyttäjien puheluita sekä tekstiviestejä?

27.03.2018 15:13 Muropaketin toimitus

Käyttäjäraporttien mukaan Facebook on kerännyt ilman Android-käyttäjien puhelu- ja tekstiviestilokeja käyttöönsä jo useiden vuosien ajan. Yhtiö kiistää väitteet.

Viime viikolla uusi-seelantilainen Dylan McKay julkaisi Twitterissä kuvan, jonka mukaan Facebook olisi tallentanut jo useiden vuosien ajan tämän tekstiviesti- ja puhelutietoja koskevaa metadataa. Tiedoissa näkyy muun muassa kenelle ja mihin aikaa McKay oli soittanut puheluita.

McKayn jälkeen myös ArsTechnican toimittaja Sean Gallagher latasi talteen Facebookin hänestä tallentamat tiedot, joista löytyi vastaavaa tekstiviesti- ja puhelutietoja koskevaa metadataa. Gallagherin kertoo kuitenkin artikkelissaan, ettei tämä ole koskaan antanut Facebookin mobiiliapplikaatiolle lupaa kerätä tietoja lähetetyistä tekstiviesteistä tai puheluista.

Artikkelin mukaan Facebook on päässyt käsiksi metatietoihin Facebook- sekä Messenger -sovelluksien avulla. Android 4.1 Jelly Beaniin saakka sovellukset saivat oikeuden metatietojen lukemiseen, mikäli sovelluksille annettiin pääsy kontaktiluetteloon. Tietojen keräämistä on voinut jatkaa myös myöhemmin aina viime lokakuuhun saakka, mikäli sovellukset on koodattu toimimaan vanhalla Androidin API:lla.

Facebook kiistää blogissaan keränneensä käyttäjien tekstiviesti- ja puhelutietoja salaa. Facebookin mukaan tietoja on kerätty vain niiltä käyttäjiltä, jotka ovat antaneet siihen luvan. Facebookin mukaan kerättyä dataa ei myöskään myydä eteenpäin muille osapuolille.

Muropaketin uusimmat