UUSIMMAT

Vasta Qualcomm Snapdragon 865 tulee tukemaan 5G-yhteyksiä?

19.08.2018 20:38 | Muropaketin toimitus | 1

Mobiilivuodoista tunnetun Ice Universen mukaan Qualcommin vasta tuleva Snapdragon 865 -huippumalli tulee tukemaan 5G-yhteyksiä.

Qualcomm tulee todennäköisesti julkaisemaan uuden huipputason mobiililaitteisiin tarkoitetun Snapdragon 855 -suorittimen vielä tämän vuoden aikana. Nyt hyvin paikkansa pitävistä mobiilivuodoista tunnettu Twitter-käyttäjä Ice Universe on kuitenkin kertonut, että vasta Snapdragon 865 tulee tukemaan 5G-yhteyksiä.

Mikäli vuoto pitää paikkansa, jäävät alkuvuodesta julkaistavat Snapdragon 855 -suorittimeen perustuvat eri valmistajien lippulaivamallit vielä ilman 5G-tukea. Esimerkiksi Samsung Galaxy S10:n ei tule DJ Kohin mukaan tukemaan vielä 5G-yhteyksiä, vaikka Samsungilta on tulossa myös erillinen 5G-kykenevä älypuhelin.

Qualcomm saattaa toimia Snapdragon 855 ja 865 -mallien kanssa samalla tavalla kuin se toimi aiemmin Snapdragon 820 ja 821 -mallien tapauksessa. Tällöin Snapdragon 865 voisi ehtiä vielä ensi vuoden loppupuolella julkaistaviin älypuhelimiin, kuten vaikkapa Samsung Galaxy Note 10:een.

Keskustelu

En tiedä onko tämä todellisuudessa niin paha, vaikka SD865 julkastaisiinkin vasta yli vuoden päästä, sillä 5g liittymiä ja verkkoja niille on vielä niin tiukassa. Varsinkin jos siinä on materiaalisia ongelmia kuten ettei 5g toimi tarpeeksi hyvin lasipaneeleiden läpi ja he saisivat sen korjattua vuoden aikana niin se olisi enemmänkin vain hyvä juttu. Tietenkin jos he saavat sen oikein hyvin toimivana jo ensi vuonna ulos olisi mahtavaa, mutta mielummin myöhässä ja toimiva kuin viallinen aikaisin.

Muropaketin uusimmat