UUSIMMAT

Vivolta uusi budjettiluokan älypuhelin – koostaa jopa 32 megapikselin kuvia

02.05.2018 15:03 | Muropaketin toimitus

Vivo on julkistanut Kiinan markkinoille uuden Y53i-budjettimallin. Laitteen erikoisuutena sen kamera lupaa luoda jopa 32 megapikselin ”Ultra HD” -kuvia kasaamalla yksittäisiä kuvia yhteen.

Mobiilimarkkinoilla käydään nykyään kovaa kilpailua hintahaitarin alapäähän sijoittuvista, kehittyville markkinoille tarkoitetuista laitteista. Nyt kiinalainen Vivo on julkistanut uuden ja edullisen Y53i:n, joka kamppailee ostajien suosiosta muun muassa Xiaomin halpisälypuhelinten kanssa.

Y53i:n suorittimena toimii vähävirtainen Snapdragon 425 ja laitteessa on 2/16 gigatavun muistikonfiguraatio. Laitteen viisituumainen näyttö toimii melko matalalla 960 x 540 pikselin resoluutiolla. Akun kapasiteetiksi on Android Authorityn mukaan ilmoitettu 2500 milliampeerituntia.

Vivon budjettimallista löytyy kahdeksan megapikselin pääkamera sekä viiden megapikselin etukamera. Y53i:n erikoisuutena laitteen kamera tarjoaa mahdollisuuden ”Ultra HD”-tason kuville, jolloin kameraohjelmisto kasaa yhteen neljä kahdeksan megapikselin kuvaa, koostaen niistä yhden 32 megapikselin kokonaisuuden. Mukana on myös kasvojentunnistustoiminto.

Vivo Y53i saapuu lähiaikoina myyntiin Intiassa 7990 rupian eli noin sadan euron hinnalla.