Uusimmat

Klassiset NES-pelit saavat viimein ominaisuuden, jota kaivattiin jo 30 vuotta sitten

10.07.2019 10:00 Muropaketin toimitus

Nintendo Switchin klassikkopelien kirjastoon lisätään kaivattu rewind-ominaisuus, joka nähtiin jo SNES Classic Mini -konsolilla.

Vajaa vuosi sitten avautunut Nintendo Switch Online -verkkopalvelu toi Nintendon tuoreimmalle konsolille vanhojen NES-pelien kirjaston, joka on kaikkien palvelun tilaajien vapaasti pelattavissa. Nyt klassikkopelit saavat palvelussa uuden ominaisuuden, joka olisi pelastanut monen pelaajan päivän jo 1980-luvulla.

Kotakun mukaan NES-pelikirjastoon lisätään rewind-ominaisuus, eli mahdollisuus kelata peliä taaksepäin virheen sattuessa. Kelaaminen tapahtuu ZL ja ZR -painikkeista, joita käyttämällä pelaaja voi kuvakaappausten perusteella valita pisteen, josta hän palaa peliään jatkamaan.

Rewind ei ole mikään uusi idea retropelien uudelleenjulkaisuissa. Samanlainen ominaisuus on nähty myös Super Nintendo Classic Mini -retrokonsolilla, sekä esimerkiksi Disney Afternoon Classics -pelikokoelmassa.

Päivitys saapuu Switchin NES-sovellukseen 17. heinäkuuta. Samalla pelivalikoimaan lisätään Donkey Kong 3 ja Wrecking Crew -pelit.

Muropaketin uusimmat