Uusimmat

”Maailman harvinaisin peli” tuli myyntiin eBayssa – hinta 90 000 dollaria

04.07.2019 09:22 Muropaketin toimitus

Äärimmäisen harvinainen Atari 2600 -peli on myynnissä eBayssa. Extra Terrestrials -peli ilmestyi Atarin romahduksen jälkeen, ja sitä myytiin vain noin sata kappaletta.

Pelihistoriassa ei ole montaa yhtä harvinaista julkaisua kuin vuoden 1984 Extra Terrestrials. Kanadalaistekoinen seikkailupeli ilmestyi suositulle Atari 2600 -konsolille, mutta vasta vuoden 1983 pelimarkkinoiden romahduksen jälkeen. Niinpä peliä kerrotaan myydyn vain satakunta kappaletta, ja yhden toimivan kappaleen päätyminen  Kanadan Ontariossa sijaitsevalle Personal Computer Museumille herätti aikanaan paljon huomiota.

Nyt yksi kappale superharvinaista peliä on tullut myyntiin eBayssa, raportoi Polygon. Kyseessä on toinen tiettävästi säilynyt kappale pelistä, ja ainoa joka on yksityisessä omistuksessa. Hintaa kohteella on 90 000 dollaria, eli vajaat 80 000 euroa.

Extra Terrestrialsin suunnitteli aikanaan kanadalainen Skill Screen Games. Pelin nimi viittaa legendaariseen E.T. the Extra-Terrestrial -peliin (1982), jota on osittain syytetty pelimyynnin romahduksesta.

Extra Terrestrials -myyntikohteen näet eBaysta, ja alta voit katsoa pelikuvaa sisältävän infovideon harvinaisesta pelistä.