Uusimmat

Outriders-kehittäjät eivät ole saaneet sovittuja korvauksia Square Enixiltä, peli on mitä luultavimmin tappiollinen

17.08.2021 21:52 Muropaketin toimitus

Outriders-julkaisija Square Enix ei ole maksanut pelin kehittäneelle studiolle rojalteja.

Outriders-pelin kehittänyt puolalainen People Can Fly -studio on kertonut, että se ei ole saanut Square Enixiltä peliä koskevia rojalteja. Asiasta uutisoi Gamasutra-sivusto.

Square Enix maksaa studiolle rojalteja siinä tilanteessa, kun peli on saavuttanut ennalta sovitut myyntiluvut, ja Square Enix on saanut takaisin peliin sijoittamansa varat. Maksujen takaraja päättyi viime sunnuntaina 15.8.

LUE MYÖS: Arvostelu | Outriders on mainio uusi räiskintäpeli, vaikka sen julkaisu menikin penkin alle

People Can Fly on sanonut, että heillä ei ole käsitystä pelin myyntiluvuista, sillä Square Enix ei ole esittänyt niitä. Studio arvioi, että peliä on myyty noin 2-3:n miljoonan kopion verran, ja sen tulisi olla riittävästi, jotta rojalteja maksettaisiin.

Studio lisäsi, että arvio ei mitä luultavimmin pidä paikkaansa, koska rojalteja ei ole maksettu.

Square Enix kertoi pian Outridersin julkaisun jälkeen, millainen menestys peli on. Se tiedotti toukokuussa, että Outriders tulee olemaan yhtiön seuraava mittavan kokoinen pelisarja. Julkaisijan mukaan pelin kimpussa oli noin 3,5 miljoonaa pelaajaa julkaisua seuranneen ensimmäisen kuukauden aikana.

Osa menestyksestä johtui luultavimmin siitä, että peli saapui julkaisupäivänä Xbox Game Pass -palveluun.

Kesäkuussa Square Enix paljasti, että Outridersin menestys oli miellyttävä yllätys, sillä pelin difitaaliset myyntiluvut ovat olleet hyvin korkeat. Outriders tuli saataville PlayStation 4:lle, PlayStation 5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series -konsoleille, Google Stadialle ja PC:lle 1. huhtikuuta.