Uusimmat

Unchartedin ytimessä – The Nathan Drake Collection sitoo langat yhteen, haastattelussa Naughty Dog

28.09.2015 18:29 Jukka O. Kauppinen

Uncharted 4 –peli saapuu ensi vuoden puolella ilahduttamaan laadukkaan toimintaseikkailun ystäviä. Mutta matkassa on vain pikku pulma: nelospeli tulee uudelle konsolille, joten mitäs jos joku astuu päähenkilö Nathan Draken matkaan vasta nyt? Silloin apuun rientää The Nathan Drake Collection, joka on käytännössä kaikki kolme aiempaa Uncharted-peliä PS4:lle remasteroituna. Ja kyllä kelpaa taas!

Henkilökohtaisesti arvostan Uncharted-pelisarjaa todella paljon. Niiden käsikirjoitukset, tarinankerronta ja toiminnan nivominen seikkailemiseen on toiminut joka kerta oikein hienosti. ja jos etsimme videopelejä, joissa yhdistyy laadukas touhuaminen hyvällä tavalla elokuvamaiseen toteutukseen, niin kyllä Unchartedit ovat siellä ihan kärjessä.

Hyvällä tavalla? Jepa. Sillä elokuvamaisuutta voidaan tehdä niin monella tapaa. Tai ainakin kahdella: hyvin ja huonosti.

uncharted_coll_haastatteluarne_01

Unchartedeissa on aina panostettu sekä sisällölliseen, tarinalliseen että tekniseen toteutukseen, ei vähiten hyvien näyttelijöiden kautta. Siksi se on syystäkin yksi PlayStation-konsolien kärkipeleistä ja yksi niistä tärkeistä valttikorteista, joita lyödään aina välillä yksinoikeuspöytään.

Mutta miksi ensimmäiset kolme Unchartedia pitää remasteroida uusiksi, näinkin pian? Vastahan tuo Drake’s Fortune ilmestyi 2007, eihän se ole edes kovin vanha peli?

”PlayStation 4:llä on nyt paljon pelaajia, joilla ei ollut aiemmin PlayStation 3:sta”, perustelee Naughty Dog –studion Arne Meyer pelisarjan PS3-versioiden remasterointia.

”Kokoelma sitoo langat yhteen ja tarjoaa uusille pelaajille syvemmän ymmärryksenhahmoista ja heidän motivaatioistaan ennen kuin he siirtyvät Uncharted 4:n pariin.”

”Se kertoo myös Nathanin tarinan ja kuvaa, kuinka hän on muuttunut vuosien mittaan. Kuinka iloinen seikkailija on kokenut myös kovempia ja pimeämpiä aikoja, jopa löytänyt rakkauden.”

uncharted_coll_haastatteluarne_03

Arne Meyer

Meyer muistuttaa myös, että Uncharted-remasteroinneissa on menty paljon pintaa syvemmälle. Uncharted-kokemusta on yhtenäistetty niin, että vuosina 2007, 2009 ja 2011 tehtyjen pelien tekniikkaa ja pelattavuutta on viilattu lähemmäs toisiaan. Esimerkiksi Uncharted 3:n hiusteknologia (!) on tuotu ykköseen ja kakkoseen, kun taas Uncharted 2:n taistelumekaniikkaa on viilattu ykköseen ja kolmoseen. Lisäksi Uncharted 1:n motion capture –kohtaukset on kuvattu kokonaan uudelleen. Muutenkin ykkösessä itse pelin ja välikohtausten hahmomallit olivat erilliset, välipätkien kinemaattisissa kohtauksissa näet käytettiin paljon tarkempaa hahmomallia, mutta remasteroinnissa peli tunkattiin käyttämään näitä myös varsinaisen pelin puolella.

Eli kaikennäköistä on mietitty ja tehty.

uncharted_coll_haastatteluarne_05

”Mietimme miten voimme viedä pelit mahdollisimman korkealle tasolle. Nyt pelit pyörivät 60 framen nopeudella aina kun mahdollista, valaistus on saatu vanhoissakin peleissä tuntumaan lähes PS4-tasoiselta ja niin edelleen.”

”Olen kuitenkin ylpein siitä, että pelattavuus on saatu näinkin tasaiseksi, samantuntuiseksi kaikissa peleissä”, Meyer ynnää.

Uncharted-remasterointeihin on rakennettu myös uutta sisältöä, muun muassa uusien pelitilojen merkeissä.

 

Enemmän ja tarkempaa tarinointia Uncharted: The Nathan Drake Collectionista tällä haastatteluvideolla!

Päivitys: äänikorjattu versio.

 

Haastattelussa Arne Meyer, Naughty Dog

Kuka olet ja mistä tulet, miten kokoelma täydentää Uncharted 4:ää, remasterointi pintaa syvemmältä…

 

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Tekijä: Bluepoint Games & Naughty Dog

Julkaisija: Sony

Tulossa: PlayStation 4, 7.10.2015

Pelaajia: 1

Pelin kotisivu: Uncharted

Jukka O. Kauppinen

 

 

Tähän vielä kaupanpäällisiksi videoblogeja tapahtumasta:

 

Ja palaneen puupennin videokollaasi:

 

 

Lisää aiheesta

Aarteenmetsästystä Jordaniassa osa 1: turvatarkastuksia ja beduiinitunnelmaa

Aarteenmetsästystä Jordaniassa osa 2: kamelin selkä ei katkea

Uncharted 3 – pelin näyttelijät kertovat haastattelussa miten homma hoituu

Uncharted 3 on nykypelien suurinta seikkailua

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Uncharted: Drake’s Fortune (PS3)