Uusimmat

Arvostelu Tekken 8 jatkaa viime aikojen loistavien kamppailupelien putkea

01.02.2024 08:00 Ilari Hauhia
Tekken 8

Kuva: © Bandai Namco

Tekken 8 on onnistunut kamppailupeli, joka viilaa pelikokemusta monilla osa-alueilla. Peli ottaa vastaan myös uudet tulokkaan hauskalla opetusmuodolla, joka opettaa taistelun salat pelaamisen lomassa.


Julkaisupäivä: 16.1.2024
Studio: Brave Lamb Studio
Julkaisija: Nacon
Alustat: PC (Windows), Xbox Series S/X ja PlayStation 5 (testattu)
Pelaajia: 1
Ikäraja: K16
Peliä pelattu arviota varten: 8 tuntia


Kamppailupelien ystävillä on nyt kultaiset ajat. Viime vuonna ilmestynyt Street Fighter 6 oli erinomainen peli, eikä Mortal Kombat 1 ollut sekään lainkaan hassumpi ilmestys. Nyt myös kolmannen suuren kamppailupelisarjan eli Tekkenin kahdeksas osa on osoittautunut mainioksi jatkoksi legendaariselle pelisarjalle.

Tekken 8 erottautuu kahdesta pääkilpailijastaan sillä, että taistelukentällä liikutaan pelkän sivuttaisliikkeen lisäksi myös kolmannessa syvyysulottuvuudessa, vaikka kamppailut onkin edelleen kuvattu pääsääntöisesti yhdeltä sivulta. Tekkenissä myös liikkeissä on oma kaavansa, jossa jokaista neljää näppäintä vastaa yksi raaja. Näin kahdesta napista lyödään ja kahdesta potkitaan, ja painikkeita yhtä aikaa painamalla pääsee käsiksi heittoihin.

Tekken 8 tekee pelin oppimisesta helppoa myös uusille tulokkaille. Eräs pelin lisäyksistä on Arcade Quest -pelimuoto. Löyhästi tarinavetoisessa opetustilassa pelaaja pääsee ottamaan mittaa tietokoneen ohjaamista vastuksista, jotka opettavat pelaajaa otteluiden lomassa ja antavat vinkkejä erilaisten liikkeiden ja liikesarjojen harjoitteluun. Oppimisen lisäksi pelimuoto palkitsee pelaajan myös uusilla tavaroilla ja muilla palkinnoilla, jotka tekevät kampanjamaisesta opetustilasta hauskan tavan päästä mukaan Tekken 8:n maailmaan.

Tekken 8

Kuva: © Bandai Namco

Onnistunutta kamppailua ja paljon sisältöä

Arcade Questin ohella toinen Tekken 8:n uusista ominaisuuksista on nimeltään Heat.

Olkapainikkeesta aktivoituva Heat antaa omalle kamppailijalle hetkeksi lisäenergiaa, joilla hyökkäykset tekevät tavallista enemmän vahinkoa ja tarjolle tulee tavallista voimakkaampia iskuja. Heat tuo otteluihin strategisen elementin ja jää pelaajan itsensä päätettäväksi, hyödyntääkö ominaisuutta vaikkapa vastustajan mukiloimiseen heti erän alussa, vai yrittääkö sen avulla kääntää ottelun edukseen hieman myöhemmin.

Rage-järjestelmä puolestaan antaa lisävoimia alakynnessä olevalle pelaajalle, jonka elämäpisteet ovat lähes loppuneet. Ragen myötä peli voi kääntyä alakynnessä olleen pelaajan voittoon vielä viime hetkellä, ja pitää ottelut jännittävinä aina loppuun saakka.

Sisältö Tekken 8:sta ei lopu hetkessä. Mukana on peräti 32 kamppailijaa, jotka ovat toinen toistaan oudompia. Mukana ovat esimerkiksi valtavat panda- ja ruskeakarhut, androidi, perinteisen näköisiä lihaksikkaita mies- ja naistaistelijoita ja vaikka mitä. Jokaisen kamppailijan kyvyt ovat riittävän erilaiset, että uusien hahmojen kokeilu on hauskaa.

Lisäksi hahmot on mallinnettu näyttävästi ja peli on graafisesti muutenkin komeaa katsottavaa. Vaikka visuaalit ovat tyylikkäitä, ovat ne samalla myös selkeitä, ja pelaaja pystyy seuraamaan nopeatempoista kamppailua helposti.

Tekken 8

Kuva: © Bandai Namco

Porukalla tai tarinalla

Tarjolla on tietokoneen ohjaamia kamppailijoita vastaan käytävien taisteluiden lisäksi luonnollisesti myös moninpeli muita ihmispelaajia vastaan. Ratkaisu muistuttaa Street Fighter 6:n moninpeliä, sillä moninpelissä matkataan arcadea muistuttavaan hubiin, jossa muita pelaajia voi haastaa kaksintaisteluun. Kamppailuissa ei ole viivettä ja kokonaisuus tuntuu hiotulta.

Riippumatta siitä, nauttiiko enemmän pelaamisesta tietokonetta vai ihmispelaajia vastaan, riittää Tekken 8:ssa varmasti kamppailtavaa kymmeniksi tunneiksi, ja jo pelkkään tarinavetoiseen kampanjaan saa upotettua runsaasti aikaa. Myös uusi Super Ghost Mode on kiinnostava lisäys. Siinä tietokone oppii matkimaan ihmispelaajien pelityyliä, joten pelaaja voi esimerkiksi harjoitella itseään vastaan.

Kokonaisuudessaan Tekken 8 on mainio kamppailupeli, joka loistaa monella osa-alueella. Valitsipa kamppailupelien kolmikosta, Street Fighteristä, Mortal Kombatista tai Tekkenistä, minkä tahansa vaihtoehdon, on pelaaminen hauskaa ja koukuttavaa. Pelaaja voi oman maun mukaan joko keskittyä yhteen kamppailupeliin kerrallaan ja opetella sen salat mahdollisimman pitkälle. Tai vaihtoehtoisesti vaikka kaikkia kolmea peliä voi pelata rinnakkain, ja nauttia samalla niiden eroavaisuuksista virkistävällä tavalla.

TEKKEN 8

Arvosana: 4/5

”Tekken 8 on mainio kamppailupeli, jonka pariin myös uuden pelaajan on helppo hypätä.”

Suosittelemme

 

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat