Uusimmat

Disney Infinity Toy Story Playset (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

02.03.2014 14:00 Juho Anttila

Tekijä: Avalanche Software
Julkaisija: Disney Interactive Studios
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Wii, Wii U, Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla konsolilla)
Muuta: Vaatii Disney Infinity -pelin
Pelin kotisivu: https://infinity.disney.com/
Arvostelija: Juho Anttila

x

Disneyn hyökkäys lelupelimarkkinoille, Disney Infinity, on laajentunut hiljalleen pitkin syystalvea. Valtaosa lisäyksistä on ollut pelkkiä hahmoja ja esineitä, mutta onpa joukkoon mahtunut yksi uusi seikkailukin. Toy Story sopii lelupeliin mitä parhaiten.

Autot- ja Lone Ranger -settien tapaan Toy Story sisältää kokonaisen uuden maailman seikkailuineen päivineen. Tämän lisäksi mukana on toki myös kaksi Toy Story -aiheista hahmoa, joten seikkailun pariin pääsee samalla hinnalla myös kaverin kanssa.

 

Aihetta vähemmän seuranneille kerrattakoon perusteet. Disney Infinity kopioi Skylanders-sarjan lähestymistavan, jossa hienot lelufiguurit siirtyvät pelattaviksi hahmoiksi digitaalisen seikkailun puolelle. Kokemus jakaantuu kahteen osaan: vapaaseen lelulaatikkotilaan sekä seikkailuihin, jotka on rajoitettu aina vain saman brändin hahmoille.

Esimerkiksi Autot-leffan ajokeilla on turha haaveilla osallistumisesta Pirates of the Caribbeanin merirosvoseikkailuun, mutta lelulaatikkotilassa brändejä saa sotkea juuri niin vapaasti kuin sielu sietää. Olettaen toki, että luottokortilla riittää katetta eri hahmojen ostamiseen. Disney Infinity kun on peli, joka käy kalliiksi, jos tahtoo kokea kaiken.

Varman päälle

Rahastusteemaa kun sivuttiin, voikin kritisoida heti aluksi Toy Story -paketin hahmovalintoja. Voisi kuvitella, että leffasarjan laajasta hahmokavalkadista mukaan päätyy itseoikeutetusti päähenkilöksi nostettu Woody. Kuvitteluksi jää, sillä pakettiin on pakattu perustellusti Buzz Lightyear ja jostain käsittämättömästä syystä yliärsyttävä Jessie-lehmityttö. Woody on ostettava erikseen.

Uskallan epäillä, että valintaa perustellaan sillä, kuinka naishahmolle tahdotaan lisää näkyvyyttä. Seliseli sanon minä. Eiköhän valinnan taustalta löydy ne kuuluisat dollarinkuvat ja yritys kannustaa penskat kinuamaan itselleen pelipaketin lisäksi myös maksullinen lisähahmo. Ahnetta.

Jos hahmovalinta nyt herättääkin hieman närää, on sisältö muuten pääosin kunnossa. Ehkä hieman helppona ratkaisuna tarjolla oleva seikkailu, nimeltään Toy Story in Space, sijoittuu karuhkolle ulkoavaruuden planeetalle. Tekemistä ja lääniä riittää joka tapauksessa mukavasti.

Infinityn jo tunteville tarjolla ei ole kovin kummoisia yllätyksiä. Kolmisilmäisten avaruuden muukalaisten siirtokuntaa rakennetaan ja suojellaan erilaisten tehtävien rytmittämänä. Leikin aikana käydään läpi jo muista Infinityn tarinoista tutut peruskuviot, ratsastus- ja keräilyhaasteet ynnä muut tutut tehtävämuodot. Ympäristö on muuttunut, tekeminen ei niinkään.

Uusia ideoita ei viljellä järin paljoa, mutta muutamia sentään. Näistä ehkä mukavimpana voidaan mainita hahmojen kutistaminen ja kasvattaminen. Planeetalta löytyy vihreää ja violettia mönjää. Ensiksi mainittu kasvattaa hahmon tuplasti suuremmaksi, jälkimmäinen taas kutistaa tämän. Tempusta saadaan irti muutama pienimuotoinen puzzle ja parit naurut.

Lelulaatikkoa varten tarjolla on taas melkoinen läjä uusia hahmoja, asuja ja esineitä. Pääosa roinasta on Toy Story -henkistä peruskauraa, mutta on mukaan mahtunut helmiäkin. Näistä ehkä yllättävin on legendaarinen Pixar-lamppu. Kiva löytö!

Toy Story -paketti pelaa selvästi varman päälle. Tarjolla on sitä samaa tuttua pelattavuutta ilman minkäänlaista riskinottoa. Disney Infinitystä tykkääville kyse lienee toki pakko-ostoksesta jo peruslaadukkaan seikkailun vuoksi. Rahat eivät mene hukkaan, mutta eipä Toy Story toisaalta sisällä mitään sellaista, mikä kannustaisi sijoittamaan Disney Infinityyn, jos peli ei jo löydy hyllystä.

Tasalaatuinen takuuvarma perussuoritus. Nähtäisiinköhän tänä vuonna Disney Infinityn laajenevat myös rohkeampiin suuntiin? Ainahan sitä saa toivoa, sillä peruskaava alkaa tämän lisärin myötä olla jo nähty.

Lisää aiheesta

Disney Infinity (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Disney Infinity vie tämän kuvion tavallista pidemmälle. Aloituspakkauksen mukana tulee kolme hahmoa ja kolme maailmaa. Tarjolla on Monsterit, Ihmeperhe ja Pirates of the Caribbean. Kaupan hyllyltä saa ostettua paitsi lisähahmoja, myös kokonaisia uusia pelimaailmoja. Tätä kirjoittaessa valikoimasta löytyy Autot ja The Lone Ranger, mutta lisää on luvassa ihan lähitulevaisuudessa.

Lue myös

Hearthstone: Heroes of Warcraft –ennakko (Mac, PC)

NES Remix (Wii U)

OlliOlli (PSV)

One Piece Pirate Warriors 2 (PS3)

Professor Layton and the Azran Legacy (3DS)

Rayman Legends (PS4, Xbox One)