Uusimmat

Gears of War 3: Fenix Rising DLC (Xbox 360)

29.02.2012 15:40 Kalle Laakso

Tekijä: Epic Games
Julkaisija: Microsoft
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1-5
Muuta: Vaatii toimiakseen alkuperäisen Gears of War 3:n
Pelin kotisivut:http://gearsofwar.xbox.com
Arvostelija: Kalle Laakso

Gears of War-sarjan neljännen DLC:n myötä sota jatkuu moninpeliympäristöissä viiden kentän kokoisen karttapaketin voimin.

Epicin neljäs DLC Gears of War 3:een on tällä kertaa vain moninpeliin sijoittuva karttapaketti. Viiden kartan, Call of Duty -sarjasta tutun Prestige-toiminnon, neljän uuden hahmoskinin, kolmen aseskinin ja 250 gamerscore-pistettä sisältävä paketti on varmasti tervetullut pelisarjan faneille. 800 MS-pisteen hintainen paketti on laadultaan tuttua Epic Gamesia, eikä petä faneja tälläkään kerralla. Paketin karttavalikoima on sopiva neljän uuden kentän (Academy, Anvil, Depths, The Slab) ja yhden pelisarjan ensimmäisestä osasta tutun Escalation kera.

Fenixin legenda jatkaa elämistään.

Paketti on karttojen osalta kaiken kaikkiaan toimiva. Ne ovat tasalaatuisia ja sopivat mainiosti verkkoon. Tasapaino on saatu pidettyä kohdillaan ja ympäristöt varmasti miellyttävät faneja. Epicin hemmoteltua pelaajia viime vuoden lopulla ilmaisella moninpelikarttapaketilla ei 800 MS-pistettä tunnu pahalta, kun mukana on muutakin sälää. Ja sitä paitsi, season passin ostaneille Fenix Rising on tietenkin ilmainen.

Karttojen kanssa Epic on kuitenkin ottanut ehkä hivenen varman päälle. Allekirjoittanut olisi mielellään ottanut muutaman synkemmänkin kartan The Slabin tapaisen vankilakentän lisäksi. Toki Escalation on pimeähkö ja tarjoilee sarjan veteraanille vahvoja muistoja, mutta vanhojen kenttien kierrätys ei korvaa sitä GoW3:ssa vallitsevaa auringonpaistetta. Tähän vielä lisätään samaan paisteeseen ja valoon tukeutuvat Academy- ja Anvil-kentät , sekä täysin sisätiloissa ja vedenalla oleva Dephts, niin kyllähän tässä alkaa jo kaipaamaan takaisin sarjan ensimmäisen pelin synkempiin ja aiheeseen sopivampiin kenttiin. Myös pimeys ja tunnelmallinen vesisade kelpaisivat.

Call of..GoW!

Prestige-toiminto on kuin suoraan CoD-sarjasta, mikä tuo moninpeliä tahkoaville huomattavasti lisää pelattavaa. Moninpelin maksimilevelit ovat 100 per kierros, eli maksimitason saavuttaessaan pelaaja voi halutessaan aloittaa uudestaan. Jokaisesta kerrasta nollataan tilastot että levelit, mutta ne palkitaan re-up-aseskineillä, mitä ei saa muilla tavoin 

Kierroksia pelissä on kolme alkuperäisen pronssisen lisäksi, vihreä, punainen ja kultainen. Sarjan uskolliset fanit ovat varmasti mielissään lisäyksestä, kun pelitunnit palkitaan vihdoin edes jollain.

 Carmine no. 5?

Uusia hahmoskinejä on neljä: Recruit Clayton, Thrasball Cole, Savage Kantus ja Savage Marauder. Carmineita löytyy taistelukentiltä jo enemmän kuin laki sallii, mutta sodassa taitaa kaikki olla sallittua. Vaikka hahmot eivät sinänsä tuo mitään uutta tai ihmeellistä, niin hahmokaartia näkyy jo moninpelisodissa aika tiuhaan.

Paketti on kokonaisuutena onnistunut lisä Gears of War 3:een. Käytännössä DLC on pakollinen aktiivisille pelaajille, sillä ilman sitä ei dedicated-servereille enää edes pääse. Ikävä asia ottaen huomioon GoW-sarjan tuskaisen serveri moninpelihistorian. Jäljelle jää kuitenkin pelilistoja ja pelattavaa ilman paketin ostamistakin, joten satunnaispelaajille ei jää aivan täysin paha maku suuhun. Outona asiana testihetkellä Quick match -kenttä rotaatio ei toiminut aivan täysin, mutta Ranked Matchissä kentät tulivat kuitenkin oikein. Korjausta on varmasti tulossa pian, ja aihetta valittamiseen ei sinäänsä ole.

800 pistettä ei ole kuitenkaan huimaava hinta paketista ja vastinettakin saa kivasti, joten se ei liene kynnyskysymys tosipelureille olla ostamatta Fenix Risingia.

 

Lisää aiheesta

Gears of War (PC)

Gears of War (Xbox 360)

Gears of War 2 (Xbox 360)

Gears of War 3 (Xbox 360)

Gears of War 3: RAAM’s Shadow DLC (Xbox 360)

Lue myös

Alan Wake’s American Nightmare (Xbox 360)

Book of Unwritten Tales (PC)

Jagged Alliance: Back in Action (PC)

Katherine (PS3, Xbox 360)

Nuclear Dawn (Mac, PC)

Ski Region Simulator 2012 (PC) 

Train Simulator 2012 (PC)