Uusimmat

Sports Champions 2 (PS3)

30.11.2013 14:00 Niklas Isberg

Tekijä: Zindagi Games/San Diego Studio
Julkaisija: Sony
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PlayStation 3
Pelaajia: 1, 2-4 (samalla koneella)
Muuta: Vaatii Move-ohjaimen ja Playstation Eye-kameran
Pelin kotisivu: http://fi.playstation.com/sportschampions2/
Arvostelija: Niklas Isberg

Vanhat Adidaksen raitaverkkarit on otettu kaapin pohjalta, hikinauhat viritetty otsalle ja vesipullo täytetty energiajuomalla. On aika ojentaa läskiä television edessä ja keskittyä olennaiseen. Sports Champions 2 jatkaa totuttua kaavaa tuomalla mukaan uusia lajeja ja etkoille sopivaa huvittelua.  

Edellisen osan pelanneet tietävät hyvin pitkälti, mistä on kyse. Ota siis Move-ohjaimet käteen ja asetu mukavasti television eteen.

Urheilu on monelle kaltaiselleni nörtille tylsää ajanhukkaa, mutta jos se on piilotettu salakavalasti peliksi, voi sille antaa mahdollisuuden. Ostin Moven ensimmäisten joukossa ja odotin sille julkaistavan hyviä, mukaansatempaavia pelejä, mutta niitä ei lopulta tullutkaan kovin montaa. Siksi Sports Champions oli mukava yllätys, kun se yritti ihan tosissaan haastaa Wii Sportsin.

Tällä kertaa pelaajalle tarjotaan uusia lajeja, joita ovat laskettelu, nyrkkeily, tennis ja keilaus. Vanha tuttu jousiammunta on myös saatu mukaan. Peliä voi pelata joko yhdellä tai kahdella ohjaimella, mutta suositeltavaa on käyttää kahta, sillä muuten pelin idea kärsii. Yhdellä ohjaimella pelattaessa vaikeusaste tuntuu tippuvan ja se tekee pelistä jokseenkin tylsän. Pelattavuus paranee kahdella ohjaimella huomattavasti.  

Paardit ovat parhaat

Paras asia Sports Champions 2:ssa on moninpeli, joka on kokenut pienen muutoksen. Se kulkee nimellä Party Mode ja se on saanut myös lieviä bilepeli-piirteitä. Esimerkiksi kierroksen voittanut pelaaja saa kunnian töherrellä oman kuvansa päälle. Jos tilanne päättyy tasapeliin, piirtäjä arvotaan. Lisäksi hahmolleen voi äänittää oman hölmön huudahduksen, joka kajahtaa ilmoille aina, kun kyseinen pelaaja astuu kentälle tai voittaa. Nämä seikat eivät kuitenkaan huvita kuin ehkä pienessä nousuhumalassa.

Moninpeli tapahtuu valitettavasti vieläkin pelkästään saman koneen ääressä. Varsinkin jos omien kavereiden kiinnostus peliä kohtaan on vähäinen, korvaisi nettipeli hieman tilannetta. Nettipelin puuttumisen silti ymmärtää – täydellisen ja sulavan yhteyden toteuttaminen on haastavaa.

Neljän pelaajan moninpelistä minulla ei ole kokemusta, mutta etkojen tunnelman nostattajana peli toimisi erinomaisesti. Ohjaimiakaan ei tarvitse olla välttämättä kuin yksi tai kaksi, sillä niitä voi kierrättää pelaajien kesken. Vaihtelua illanistujaisille Sports Champions 2 tarjoaa kuitenkin enemmän kuin turhankin tuttu SingStar.

Kerta vielä ja sitten baariin

Peli koettaa hakea samanlaista tunnelmaa kuin Wii Sports. Lajeista esimerkiksi nyrkkeily on todella lähellä Wii Sportsin vastaavaa. Se ei ole huono asia, sillä nyrkkeily on yksi hauskimmista lajeista ja konsepti toimii myös Pleikkarilla.

Muut pelin lajit toimivat myös hyvin. Eritoten golf,  keilaus ja nyrkkeily nousivat omiksi suosikeikseni. Ne ovat tarpeeksi realistisia, mutta eivät kuitenkaan ota itseään liian vakavasti. Lievää ärsyyntymistä aiheutti laskettelu, jossa ilmalentojen aikana ei tiennyt miten päin olisi. Peli edellyttää ohjaimia pidettävän tietyssä asennossa, jotta homma ei mene reisille. Useasti kävi kuitenkin niin, että suoritin triplavolttia jo hyppyrin alkumetreistä lähtien.

Oikeaa urheilua vieroksuville Sports Champions 2 on loistava paketti. Niska-hartiaseutu pysyy paremmassa kunnossa ja horisontaalinen makuuasento vaihtuu pystyasentoon. Varsinaisena kunnonkohottajan sitä ei kuitenkaan voida pitää.

Kokonaan uusi julkaisu tuntuu hölmöltä, sillä peli on kokenut vähän uudistuksia. Uudet lajit olisi voitu paketoida lisäsisällöksi, mutta hinta ei kuitenkaan enää rokota pahasti lompakkoa. Pari kymppiä voisi sijoittaa huonomminkin. Sports Champions 2 toimii yksinään hetken, mutta on parhaimmillaan monen ystävän kesken.

 

Playstation Move -julkaisupelit eDomen testissä 

Ja jos ihan rehellisiä ollaan, Sports Championsilla ja Wii Sportsilla ei ole muuta yhteistä kuin aihe. Sports Champions ottaa urheilunsa paljon Wiitä vakavammin ja pelien ympärille on rakennettu myös hieman lisäsisältöä.

Tarjolla on kuusi lajia: frisbee-golf, rantalentopallo, jousiammunta, pingis, bocce ja hieman erikoisesti gladiaattorien kaksintaistelu. Kaikkia lajeja voi pelata joko kaveria vastaan tai yksinään, jolloin tarjolla on pienimuotoisia turnauksia tekoälyn urheilijoita vastaan.

 

Lue myös

New Beginning: Final Cut (PC)

Rocksmith 2014 (PC, PS3, Xbox 360)

Trials Evolution: Gold Edition (PC)

Turbo: Super Stunt Squad (3DS, DS, PS3,Wii, Wii U, Xbox 360)

Wii Party U (Wii U)

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat