Uusimmat

11-vuotias poika törsäsi yksinhuoltajaäitinsä rahat Xbox Liveen

08.02.2011 17:14 Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen yksinhuoltajaäiti Dawn Matthews joutuu tekemään nyt kahta työtä, jotta hän pystyisi maksamaan 11-vuotiaan poikansa aiheuttamat luottokorttivelat. Brendan oli ostellut huolettomasti Xbox Livestä pelejä ja lisäsäliä yli 1300 eurolla, ymmärtämättä että ne laskutettiin äiskän luottokortilta.

Äiti oli syöttänyt konsoliin luottokorttinsa tiedot, jotta pojalle voitiin ostaa maksullinen Xbox Live Gold -jäsenyys. Luottokorttitiedot oli kuitenkin jätetty konsolille eikä laitteen lapsilukkoa oltu laitettu päälle. Niinpä poika oli ostellut huolettomasti ja rajoituksetta haluamiaan pelejä, pelilaajennuksia ja muuta maksullista sisältöä.

Muhkea Live-lasku oli kertynyt puolentoista vuoden aikana, mikä panee väistämättä ihmetyttämään. Kai nyt kaikki järkevät ihmiset tarkistavat luottokorttilaskunsa ja havaitsevat, jos laskussa on ylimääräisiä ja tunnistamattomia laskutuksia? Miksi Dawn Matthews keräsi Live-ostosten maksuja 18 kuukauden ajan?

Matthews sanoo, että on mahdotonta valvoa kaikkea mitä lapset tekevät ja että yhtiöiden pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni.

”He käyttävät hyväkseen suojattomia ihmisiä”, äiti väittää.

Matthews maksaa edelleen 1300 euron laskuja, mutta ainakin poika on jo oppinut läksynsä.

Xbox 360 -konsoli, samoin kuin PlayStation 3 ja PSP, mahdollistavat luottokortin tietojen syöttämisen konsolin käyttäjätiliin. Tämän jälkeen käyttäjät voivat ostaa kortilla käyttäjätililleen rahaa tai laskuttaa ostokset suoraan luottokortilleen. Konsoleissa on myös lapsilukkotoiminnot sekä automaattisesti rajatut lapsitunnukset, joiden avulla alaikäisten vahinko-ostokset voidaan estää.

Kuva: Daily Mail

Lähde: Daily Mail, Boy, 11, racks up £1,000 bill on mother’s debit card playing XBox online

Lue myös

Epic trollaa urakalla Call of Duty -faneja

Floorball League (PC)

Kesän siistein kesätyöpaikka heruu Kinect-pelitaidoilla

Uusimman ”WoW-tappajan” avoin beta alkaa ensi viikolla