Uusimmat

Blizzardin seuraava MMO rikkoo muotin

11.02.2011 18:00 Miikka Lehtonen

Kuten joku ehkä on jo vuosien varrella kuullut, Blizzard työstää parhaillaan seuraavaa massiivimoninpeliään. Koodinimi Titanina tunnetun pelin on veikkailtu olevan vuoroin World of Warcraft II ja vuoroin World of Starcraft. Blizzard kiistää innokkaasti kaiken ja nyt vielä kertoo, että peli tulee olemaan aivan uudenlainen.

Tällä viikolla järjestetyssä DICE-tapahtumassa puhunut Blizzard-kiho Mike Morhaime puheli firmansa tulevasta Titan-massiivimoninpelistä, joskaan ei mitenkään hirveän avoimesti. Itse pelistä ei tietenkään tiedetä vielä yhtään mitään, mutta Morhaime vannoi ja vakuutti, että pelattavuudeltaan se tulee olemaan jotain ihan uudenlaista.

”Olemme pistäneet kokeneimmat MMO-kehittäjämme, vuosia World of Warcraftia työstäneet tyypit, tekemään tätä peliä. Yritämme ottaa hyödyn irti kaikista oppimistamme läksyistä. Jotkut näistä opeista pystyttiin jo soveltamaan World of Warcraftiin, toiset ovat niin perustason juttuja, ettei niihin ole voinut puuttua.”

Hyvältä kuulostaa. Vaikka World of Warcraft onkin suunnilleen markkinoiden paras MMO, se ei ole läheskään täydellinen peli. On hyvä kuulla, että muutoksia tullaan näkemään.

”Otimme siis askeleen taaksepäin ja tarkastelemme kokonaiskuvaa kaiken tämän tiedon avulla. Haluamme tehdä jotain aivan uutta ja tuoretta, emmekä WoWin jatko-osaa. Rikkoaksesi muotin joudut joskus aloittamaan ihan alusta.”

Jotta näin. Paperilla voidaan pohtia, miten fiksua on tehdä massiivimoninpeli, joka ei pohjaudu rakastettuihin ja tunnettuihin pelimaailmoihin, mutta toisaalta jostain ne Starcraftit ja Warcraftitkin alkunsa saivat.

Lähde: Ars Technica

Lisää aiheesta

”Mikään peli ei tule kaatamaan World of Warcraftia”

Blizzard: turha yrittää kopioida WoWia

Bioware ja Blizzard kehuvat toisiaan ristiin