Uusimmat

Domen arvosteluviikko 2/2011: Cities in Motion, Golden Sun, ilomilo

18.01.2011 21:30 Jukka O. Kauppinen

Viikon pelitarjontaa oli pieni mutta laadukas. Kolme kiintoisaa peliä, joista suomalaissyntyinen Cities in Motion on herättänyt hurjasti mielenkiintoa PC-kansassa. Näinköhän Tampereelta tulee seuraava PC-klassikko?

Domen testissä:

  • Cities in Motion -ennakko (PC)
  • Golden Sun: Dark Dawn (DS)
  • ilomilo (Xbox 360)

Cities in Motion –ennakko (PC)

Tätä ei välttämättä kannata tunnustaa julkisesti, mutta sisälläni taitaa asua pieni valtion virkamies. Nuoruudestani saakka olen tykännyt kovasti Sim Cityn, Transport Tycoonin ja Railroad Tycoonin kaltaisista peleistä, joissa saa näperrellä pystyyn pohjapiirrustuksia ja suunnitella kaupunkeja.

Valitettavasti edellisestä addiktiosta on aikaa, sillä tuntuu siltä, että viime aikoina vastaavat pelit on joko suunniteltu aidoille kaupunkisuunnittelijoille tai tyypeille, jotka eivät käsitä pelissään yli kahta nappia. Välimuotoja ei ole juuri ollut. Niinpä pelaan yhä vanhoja Railroad Tycooneja, antiikkisia Sim Cityjä ja Open Transport Tycoonia.

 

Golden Sun: Dark Dawn (DS)

GBA:lla jonkinasteiseksi klassikoksi muodostunut Golden Sun -roolipelisarja  kärsi kiehtovuudestaanhuolimatta monista ongelmista. Keskitasoinen, paikoitellen ylipitkä dialogi ja ontuva rytmitys eivätkuitenkaan loppujen lopuksi onnistuneet ottamaan niskalenkkiä muuten toimivasta, hyvien puzzlejensiivittämästä klassisesta RPG-kokemuksesta.

Nyt lähes seitsemän vuotta myöhemmin jatko-osa on viimein valmis. Onko Camelot Software Planning jatkanut aiempien osien linjoilla, vaiko ottanut opikseen kritiikistä?

 

ilomilo (Xbox 360)

Indiepelit ovat nykyään kovasti pinnalla. Pärjätäkseen isoja vastaan on niiden kilpailtava tuotantoarvojen sijaan omaperäisyydellä. Tämän lisäksi olisi vielä oltava nokkelampi kuin ne kymmenen muuta samalla alueella operoivaa pikkupeliä.

ilomilo lataa pöytään tuttuja aineksia. On hellyttävä ulkoasu, jonka takaa löytyy taiteellinen taustatarina. Tämän päälle liimataan läjä puzzleja, joissa on Oma Idea. Onhan näitä jo nähty, mutta tällä kertaa homma toimii.

Kuulumia artikkelirintamalta

Vuoden 2010 epäonnistujat – lukijaäänestyksen tulokset – Final Fantaxy XIV ja Call of Duty: Black Ops

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon kiintoisimmaksi peliksi nousi vähemmän yllättäen Miikka Lehtosen kynästä singonnut testi maailman mageimmasta nettipelistä. World of Warcraft: Cataclysm nousi ykköseksi selvällä 55 prosentin äänisaaliilla.

Revolution Under Siege (PC)

Sly Trilogy (PS3)

World of Warcraft: Cataclysm (Mac, PC)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Cities in Motion -ennakko (PC)
0%
Golden Sun: Dark Dawn (DS)
0%
ilomilo (Xbox 360)
0%

Siirry takaisin kyselyyn

Muropaketin uusimmat