Uusimmat

eBayssa myydään julkaisematonta NES-peliä, jota kukaan pelaaja ei tiettävästi ole nähnyt

12.10.2022 11:00 Muropaketin toimitus

Nettihuutokauppaan ilmestyi todellinen pala pelihistoriaa, jonka tarkkaa sisältöä edes kehittäjät eivät muista.

Kotaku raportoi, että eBayssa on tällä hetkellä myynnissä peräti kaksi julkaisematonta NES-konsolin peliä. Ensimmäinen näistä on Battlefields of Napoleon, eli eurooppalainen versio Japanissa julkaistusta Napoleon Senki -strategiapelistä. Tämän harvinaisuuden hinta on noussut jo 4000 dollariin, mutta toinen kohde on vielä erikoisempi.

Myynnissä on nimittäin myös tuntemattoman pelin prototyyppi NES-kasetilla, eikä kenelläkään ole aivan tarkkaa tietoa, mikä peli on kyseessä. Pelin kerrotaan olevan pelistudio Raren kehittämä, ja se on suunniteltu erityisesti Nintendo Power Glove -ohjaimelle (yläkuvassa). Kasetilla olevan tekstin perusteella prototyyppi on tarkoitettu esiteltäväksi CES-messuilla, mutta tätä ei tiettävästi koskaan tapahtunut.

Kenelläkään ei siis ole aivan tarkkaa tietoa siitä, mitä jälkimmäinen NES:n pelikasetti sisältää. Kotakun mukaan Raren entinen ohjelmoija Paul Byford on muistellut, että pelissä olisi Nintendo Power Gloven avulla liikuteltu kohteita ja annettu käskyjä, ja että pelin kursori olisi ilmassa leijuva käsi. Kuitenkaan edes kehittäjät eivät näytä muistavat projektia kovin hyvin.

Alta näet Video Game History Foundationin perustajan Frank Cifaldin twiitit, jotka sisältävät kuvat molemmista keräilyharvinaisuuksista. Cifaldi kannustaa pelihistorian suojelijoita sijoittamaan kohteisiin ja muistuttaa, että kumpaakaan näistä peleistä ei ole koskaan digitoitu.