Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Eternal Sonata, Guild Wars, Manhunt 2, Race Pro ja Sam & Max Wii

02.03.2009 13:49 Jukka O. Kauppinen

Viikko 9/2009 oli aivan erityisen seikkailuntäyteinen. Fantasiamatkailuja nähtiin niin PC:llä, Wiillä kuin PlayStation 3:kin. Mutta kovinta meininki oli kilpa-ajorintamalla.

eDomen testissä:

  • Eternal Sonata (PS3)
  • Guild Wars: The Complete Collection (PC)
  • Manhunt 2 (PS2, Wii)
  • Race Pro (360)
  • Sam & Max Season 1 (Wii)

Eternal Sonata (PS3)

Toissa syksynä Xbox 360:lle ilmestynyt Eternal Sonata on edelleen laitteen roolipelivalikoiman kärkinimiä. Sadun ja todellisuuden rajoja kuolinvuoteellaan makaavan Frederic Chopinin unessa tutkiva eksistentiaalinen seikkailu on karkinkaunis ja ajatuksia herättävä kokemus, joka ei kuitenkaan ollut vailla ongelmia. Tarinan lyhyys ja pääosin hyvin perinteinen tarina jättivät pelin valitettavasti hiukan liian kauas sen todellisesta potentiaalista.

Nyt Eternal Sonata on kuitenkin ilmestynyt myös PS3:lle, ja kaikeksi onneksi kyseessä ei ole täysin suora hiilikopio Xbox 360 -versiosta. PS3:n omistajille Eternal Sonata tarjoaa uusia luolastoja, uusia juonipätkiä, uusia pelattavia hahmoja ja aarteita. Kuulostaa aika hyvältä, eikö?

Guild Wars: The Complete Collection (PC)

Ensimmäisen Guild Warsin -kampanjan julkaisusta on nyt kulunut kolmisen vuotta ja jatko-osaa on tuloillaan.

Kuin saadakseen viimeisetkin ihmiset kelkkaan, Arenanet julkaisi Guild Wars: The Complete Collectionin, joka sisältää kaikki tähän mennessä julkaistut Guild Wars -kampanjat ja Eye of the North -lisärin.

Manhunt 2 (PS2, Wii)

Ennen Manhunt 2:n julkaisua peli oli otsikoissa vähän väliä. Milloin joku vaati Rockstarin pahoja miehiä linnaan hillittömän väkivaltaiseksi pelätyn pelin johdosta, toisinaan peliä oltiin sensuroimassa ja joskus kieltämässä kokonaan. Euroopan julkaisukin meinasi mennä sivu suun.

Julkaisun jälkeen on kuitenkin ollut melko hiljaista, eikä pelistä ole paljon puhuttu. Miksiköhän? Vaikka siksi, että peli ei ole kovinkaan hyvä.

Race Pro (360)

Pitkä odotus on päättynyt ja konsolipelaajille tarjotaan ensi kertaa mahdollisuus kokea vakavasti simuloitua kilpa-autoilua kotisohvillaan. Ruotsalaisen SimBinin Henrik Roos joukkoineen on tehnyt ankarasti töitä ja lopputulos on 350:n auton kera tarjoiltava ailahteleva mestariteos. Simulaatiolla on paljon tarjottavaa, mutta valitettavasti vain rajoitetulle käyttäjäkunnalle.

Race Pron lähtökohdat eivät ole helpoimmasta päästä, sillä perinteisesti konsoleille käännetyt simulaatiot eivät ole yltäneet huippumenestykseen. Myös PC-arkkitehtuurista konsolipuolelle siirtyminen vaatii monesti pelattavuuteen kohdistuneita uhrauksia. Skeptisyydestä huolimatta peli tuntuu ensi hetkistä lähtien olevan jotain poikkeuksellista. Se on studion aiempien tuotosten tavoin kattava simulaatio, jossa kompromissit on minimoitu.

Sam & Max Season 1 (Wii)

Harvassa lienevät ne seikkailupelien ystävät, joille nimiyhdistelmä Sam & Max ei herättäisi hauskoja muistoja jo alkuperäisestä vuonna 1993 julkaistusta huumoripläjäyksestä. Freelance-poliisina elantonsa tienaavat koira ja psykopaattijänis osuivat suoraan pelikansan nauruhermoon ja jatko-osan peruuntuminen vuonna 2004 olikin valtava pettymys.

Tämä LucasArtsin kylmä tempaus ei onneksi tarkoittanut Samin ja Maxin tarinan loppumista. Entisten Sam & Max -kehittäjien perustama Telltale Games nappasi lisenssin ja ensimmäinen osa uutta, episodipohjaista Sam & Max -sarjaa näki päivänvalon jo 2006. Nyt kuuteen TV-sarjamaiseen jaksoon jaettu pelisarjan ensimmäinen tuotantokausi tekee ensiesiintymisensä myös Nintendon Wii-konsolilla kaikkien sohvaseikkailijoiden suureksi riemuksi.

Edelliset peliarvostelut

Viime viikon ylivoimaisesti mielenkiintoisimmaksi peliarvosteluksi nousi lukijoiden äänestyksen myötä PlayStation 3:n Flower, testaajana Miikka Lehtonen. 66 prosentin äänisaaliin jälkeen riittoisasti pisteitä meni myös Juho Anttilan Wiin Art Style -pelikoosteelle, 25 prosentilla.

Art Style -sarja (Wii)

Fire Emblem: Shadow Dragon (DS)

Flower (PS3)

Persona 3 FES (PS2)

SimAnimals (Wii)

Mielenkiintoisin arvostelu oli

Katso tilanne vastaamatta