Uusimmat

Entiset GTA-kehittäjät tekevät kunnianhimoista peliä, jonka luvataan murtavan lajityyppien rajoja

27.01.2017 18:00 Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto -pelisarjan tuottaja Leslie Benzies kehittää uuden studionsa kanssa kunnianhimoista videopeliä nimeltä Everywhere. Tekijöiden mukaan peli pyrkii tarjoamaan ennennäkemätöntä vapautta pelaajille.

Noin vuosi sitten Grand Theft Auto -peleistä tunnetun Rockstar Gamesin pitkäaikainen tuottaja Leslie Benzies irtisanoiutui ja haastoi entisen työnantajansa oikeuteen maksamattomista rojalteista. Oikeuskäsittelyn jatkuessa Benzies on ryhtynyt kehittämään uutta peliä kahden muun entisen Rockstarin työntekijän, äänisuunnittelun johtajan Matthew Smithin ja ohjelmointijohtaja Colin Entwistlen kanssa.

Entiset GTA-kehittäjät kertovat Polygonin haastattelussa uudesta peliprojektistaan, joka kantaa nimeä Everywhere. Benziesin mukaan pelistä ei vielä voida paljastaa yksityiskohtia, mutta Everywheren luvataan rajoittavan pelaajien vapautta mahdollisimman vähän:

– Haluamme pelin olevan vähemmän rajoittava kuin muut pelit. Vaikka pelissä on monia tarinoita, haluamme pelaajien luovan myös omat narratiivinsa, joissa on henkilöhahmoja ja persoonallisuutta. Jos teemme tämän oikein, tarjoamme pelaajille mahdollisuuden todella toteuttaa fantasioitaan, eikä vain niitä rajallisia fantasioita, joita useimmat pelit tarjoavat, ja tehdä tämän todella immersiivisesti.

Matthew Smith kuvailee lisäksi, että peli tulee tuomaan perinteiseen videopelaamiseen uusia kerroksia, jotka houkuttelevat myös uudenlaisia pelaajia:

– Se on sydämeltään peli – mutta ei sellainen, joka sopisi yhteenkään olemassaolevaan genreen, ja se ehdottomasti rikkoo rajoja siinä, mitä yleensä luokitellaan peleiksi.

Everywhereä kehitetään parhaillaan 30 työntekijän startup-yrityksessä, jossa kokeillaan Benziesin mukaan uusia ideoita joka päivä:

– Everywhere on kunnianhimoinen, mutta kunnianhimo innostaa aina ihmiset antamaan parastaan.

Koko pitkän haastattelun voit lukea Polygonin sivuilta.

pelikehitys
Kaikki jutut aiheesta