Uusimmat

Japanilaisilla treffeillä tuijotetaan tissejä röntgenlaseilla

03.10.2013 19:30 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila matkasi japanilaissävytteisen palkkamurhaajamiekkailupelin tiimoilla niin baariin tissitreffeille kuin kuuhunkin, jossa hän oppi karvaan läksyn. Jos oharoit treffeillä, niin kiivas nainen saa sinut käpäliinsä vaikka kuun pimeältä puolelta. Killer is Deadissä on muutakin häröoutoa…

Killer is Dead jatkaa palkkamurhaajateemaa, jolla Suda 51 aikanaan löi läpi. Sudasta kun puhutaan, mikään ei tosin ole aivan sitä miltä näyttää ja yllätyksiä on lupa odottaa. Tämä on myös yksi pelin perustavanlaatuisista ongelmista. Ilmassa on vahva yliyrittämisen tuoksahdus.

Kuu on julma, tai ainakin kuun pimeällä puolella muhii jotain pahaa. Tämän saa huomata salamurhaaja Mondo Zappa, itsekin mystinen ja ristiriitainen hahmo. Katanaa ja kyberkättä aseenaan käyttävä herrasmies saa laittaa teuraalle melkoisen määrän yliluonnollisia vihollisia ennen kuin salaisuus on selvillä ja pahuus torjuttu.

Kaikki tämä on kääräisty äärimmäisen tyyliteltyyn piirrosgrafiikkaan. Nyt tavoitellaan synkkiä ja tummia sävyjä, joskin välillä goottailu johtaa vähän turhankin karuun ulkoasuun. Tavoiteltu tyyli kuitenkin saavutetaan valtaosan aikaa, ainakin silloin, kun ruudulla pyörivien hahmojen naurettavamman puoleinen pukeutuminen ei pääse rikkomaan tunnelmaa.

Lue koko arvostelu:  Killer is Dead (PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Killer7 (GC, PS2) 

Lollipop Chainsaw (PS3, Xbox 360)

No More Heroes (Wii) 

Shadows of the Damned (PS3, Xbox 360)