Uusimmat

Kauhua ja XCOMia villissä lännessä – arvostelussa Hard West

10.01.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen latasi kuudestilaukeavansa, veti bootsit jalkaan ja tarkisti, että onhan demonienkarkoituskirja täydessä virrassa. Sillä nyt kohtaavat Lovecraft-huumeet ja villi länsi.

Hard Westiä voisi ajatella antologiana, sillä se koostuu useasta lyhyemmästä, noin muutaman tunnin mittaisesta tarinasta, joita kaikkia sitoo yhteen yksi tekijä: Kuolema. Siis isolla K:lla. Kuolema on kertoja, joka vie pelaajan matkalle villiin länteen. Länteen, jossa alkuperäiskansojen tarut ovat totta, jossa varjoissa piilee demoneita ja hirviöitä, ja jossa lyijymyrkytyksen saanut pikkurikollinen voi palata haudan takaa hakemaan kostoa.

Vaikka tarinoita koetaan eri hahmojen perspektiivistä, ne kaikki ovat tavallaan osa yhtä suurempaa tarinaa, jossa mystinen tauti korruptoi villin lännen asukkaita. Tässä temmellyksessä sitten kuljetaan vuoroin hieman erikoisempia uskonmenoja noudattavan inkvisiittorin, kirjaimellisesti kuoleman ympäröimän hautausurakoitsijan, kollegansa jäämistöä setvivän tieteilijän ja monen muun hahmon saappaissa.

Lue koko arvostelu: Hard West (Linux, Mac, PC)

hard_west_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Bounty Train -ennakko (PC)

Call of Juarez (PC, 360)

Call of Juarez: Gunslinger (PC, PS3, Xbox 360)

Damnation (PC, PS3, 360)

Fester Mudd: Curse of the Gold Episode 1 (Android, iOS, Linux, Mac, PC)

Lead and Gold: Gangs of the Wild West (PC)

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Space Marshals (iOS)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat